Πρόταση της "Συμμαχίας Αξιών" στο δημοτικό συμβούλιο για τον Οίκο Ναύτου

Τρί, 19/04/2022 - 14:50

Η ΣυμμαΧία Αξιών κατέθεσε σήμερα πρόταση ψηφίσματος για την στήριξη του αιτήματος της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου - Συκιάδας, για την μόνιμη τοποθέτηση δύο γιατρών στον Οίκο Ναύτου.

Με το ψήφισμα αυτό προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Χίου την υιοθέτηση του αιτήματος των ναυτικών και τη λήψη απόφασης ώστε να το προωθήσει προς κάθε αρμόδιο.

Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος που καταθέτει:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υιοθετεί και υποστηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των συνταξιούχων ναυτικών και συγκεκριμένα της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας, για την μόνιμη τοποθέτηση δύο γιατρών στον Οίκο Ναύτου και καλεί τους εμπλεκόμενους στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων τους.

Ως γνωστόν, η Χίος είναι η Περιφερειακή Ενότητα με τους περισσότερους ναυτικούς αναλογικά με τον πληθυσμό της. Αυτό το γεγονός αιτιολογεί πλήρως την αναγκαιότητα της τοποθέτησης δύο ιατρών, προκειμένου αφενός να εξυπηρετούνται οι ναυτικοί (εν ενεργεία, συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους) αλλά και αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες και κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποσυμφορηθεί το υπόλοιπο σύστημα, ώστε να παρέχει καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Ο Δήμος Χίου, επιπρόσθετα διαβιβάζει το πλήρες κείμενο των αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού αλλά και μέσω της Βουλής των Ελλήνων σε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας."

 

Σχετικά Άρθρα