Προτείνω Μπαμπακιές, διαφωνώ με τον Θόλο, στηρίζω την Κυβέρνηση, αρνούμαι τον διχασμό

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό
Σάβ, 08/01/2022 - 07:22

Νέα παρέμβαση στο Μεταναστευτικό και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάνει ο Δήμαρχος Χίου, με ανοικτή επιστολή του.

Δηλώνει ότι στηρίζει την Κυβέρνηση στην πολιτική της, διαφωνεί με την κατασκευή Δομής στην περιοχή του Θόλους, θέλει να κλείσει η ΒΙΑΛ και προτείνει ξανά τη θέση Μπαμπακιές στην ορεινή Β. Χίο για την κατασκευή του Κλειστού Κέντρου, καλώντας τις αντιπολιτεύσεις στον Δήμο Χίου να πάρουν υπεύθυνη θέση, κόντρα σε κάθε διχασμό.

Η σημαντική επιστολή του, στην κυριολεξία ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ είναι η εξής:

«Και να πάλι το γνωστό θέμα του μεταναστευτικού και της δομής στο Θόλος. Βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να δείξουν για μια ακόμη φορά και να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο και ακόμα ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Δύση.

Λοιπόν με λίγα λόγια επιγραμματικά θα σας ενημερώσω ξανά. Μεταναστευτικό από το 2015 και μετά είναι γνωστό τι έγινε στην Χίο.

Αντιπεριφερειάρχης ήμουνα πέντε χρόνια και έκανα τα πάντα χωρίς να είναι αρμοδιότητα μου για να βοηθήσω τον τόπο μου με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρέος των αιρετών είναι η σωστή και έντιμη συνεργασία με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση για το καλό του τόπου. Αυτό έκανα τότε αυτό κάνω και τώρα τίμια και καθαρά. Είναι καταγεγραμμένα όλα όσα έκανα. Είναι επίσης καταγεγραμμένα και όσα έκαναν με ονοματεπώνυμο διάφοροι…ΒΙΑΛ.

Έφθασαν σε σημείο να λένε ο Κάρμαντζης την δημιούργησε. Προτεινα τότε το 18 και υπέγραψαν Μιχαηλίδης, Βουρνούς, Μηταράκης, Κάρμαντζης για να γίνει η δομή εκεί και δεν αντέδρασε κανένας.

Σήμερα: Απόφαση δημοτικου συμβουλίου να γίνει μια δομή μέχρι 500 ατόμων καταγραφής ταυτοποίησης εκτός αστικού ιστού, να κλείσει η ΒΙΑΛ ,και να είναι με ευθύνη της κυβέρνησης να το κάνει αυτό και να διασφαλιστεί η μη μόνιμη διαμονή τους.

Πρότεινα τη θέση Μπαμπακιές για αυτό, είπα όχι στο Θόλος, όταν κανένας δεν τόλμησε να προτείνει χώρο. Το αρνήθηκαν οι μειοψηφίες σύσσωμες και φθάσαμε στην περιπέτεια του Θόλους αφού δεν είχαμε πρόταση και αφήσαμε την κυβέρνηση να επιλέξει χώρο.

Ασκήσαμε δικαστικά μέτρα για την υπεράσπιση του χώρου του Θόλους. Οι μειοψηφίες και διάφοροι άλλοι συνεχίζουν να λένε πουθενά και τίποτα. Δηλαδή αύριο μεθαύριο να γεμίσει η πλατεία, ο κήπος, η Σούδα, οι γειτονιές, με διάσπαρτους και χύμα μεταναστες.

Δηλαδή να ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε τα 6-7 προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή κάναμε και κάνουμε το χρέος μας με σύνεση και λογική απέναντι στους δημότες μας για την ασφάλεια του τόπου και των ανθρώπων μας.

Αυτό επιτάσσει το καθήκον μας και η ευθύνη που μας βαραίνει για το σήμερα το αύριο και το μέλλον.

Την λάσπη τις ύβρεις τις συκοφαντίες τις επιστρέφουμε σε όσους τις εκτοξεύουν και δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο.

Συνεχίζουμε τον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργίας και αλλάζουμε τα πάντα πρωτόγνωρα στην Χίο μας.

Ε, αυτό ενοχλεί, ενοχλεί βασανιστικά. όσους δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μπορούμε και το κάνουμε,αποτελεσματικά και μετρήσιμα.

Εμείς προτείναμε λύσεις και τις απέρριψαν.

Τους βολεύει αυτό βέβαια γιατί είναι λόγος ύπαρξης. Η αναστάτωση, ο διχασμός, το μίσος και η παραπληροφόρηση σίγουρα διευκολύνει άνομες συμπεριφορές.

Μένουμε έξω από αυτό ,ψύχραιμα ,έντιμα ,και νηφάλια ,για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας γιατί αυτό μας νοιάζει και μόνο αυτό ,ευχόμενοι να αντιληφθούν όλοι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού γιατί είμαστε πολύ λίγοι για αυτό

Όσο γρηγορότερα γίνει αντιληπτό αυτό τόσο καλύτερα».

Σχετικά Άρθρα