Χίος, Πέμπτη 20 Ιουνίου

Προτελευταίο βήμα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Χίου

Το Δημ. Συμβούλιο ενέκρινε χθες την Β2 φάση και παίρνει το δρόμο για το ΥΠΕΚΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 19/03/2019 - 09:48
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού δημιουργεί προβλήματα, όπως αυτό που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας τηγανελαιων στην Λαγκάδα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Την παράμετρο αυτή έθεσε ο Δήμαρχος, ο οποίος το πρωί σε παρέμβασή του στο Ράδιο "Αλήθεια" σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή επεδίωξε κατά τη διάρκεια της θητείας της να ολοκληρώσει τις μελέτες που είχαν ξεκινήσει, ανάμεσά τους και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Χίου.

Μάλιστα χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την τελευταία -Β2 -φάση του ΓΠΣ, οπότε αναμένεται, από εκεί και πέρα, η έγκρισή του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ για να τεθεί σε ισχύ. Παράλληλα, όπως είπε, έχουν προχωρήσει τα υπόλοιπα ΣΧΟΟΑΠ στους πρώην δήμους, με εξαίρεση την Ομηρούπολη και την Ιωνία. Εκείνο που ακολουθεί στη συνέχεια, ώστε το σύνολο του νησιού να αποκτήσει χωροταξικό σχεδιασμό, είναι να ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΚΑ τις προδιαγραφές με τις οποίες θα μπορέσει ο Δήμος να προκηρύξει το τοπικό χωρικό σχέδιο το οποίο θα ενσωματώσει τα σχέδια που ήδη έχουν εκπονηθεί και θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό στις δύο ενότητες που δεν έχουν ΓΠΣ, δηλαδή την Ομηρούπολη και την Ιωνία.

Λυπηρό είναι ωστόσο εκείνο που εύστοχα σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μυριαγκός, σε ανάρτησή του στο fb, ότι την ώρα που συζητούνταν το Γ.Π.Σ (που αφορά τη Χίο των επόμενων 30 χρόνων), η παρουσία συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν ισχνή.
Στην φωτογραφία του ίδιου - την οποία προβάλλουμε-  όπως επισημαίνει, ο φακός δεν ¨έπιασε¨δύο ακόμα Δ.Σ που ήταν παρόντες.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/06/2019 - 20:54

Μια παλιά γνώριμη της Χίου, που «ξεδόντιασε» μαζί με τον Αστυνόμο Γ. Κεβόπουλο τους… Locos, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιχείρηση για την πάταξη ναρκωτικών στο νησί μας, η πρώην Εισαγγελέας Χίου Εμμανουέλα Κετσιατζή σύμφωνα με τις πρόσφατες μεταθέσεις Δικαστικών τοποθετείται Αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη.

Ταυτόχρονα αμετακίνητη στη θέση της μένει η νυν Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη με την γνωστή δράση μεταξύ άλλων στον χώρο της προστασίας ανηλίκων και κυρίως των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

 Οσον αφορά τις μεταθέσεις Δικαστικών η Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη μετατίθεται στην Αθήνα και στη θέση της τοποθετείται ο Πρωτοδίκης Ευστάθιος Μερκούρης.

Επίσης στη θέση του Αντιεισαγγελέα Χίου Αθανάσιου Γεωργάκη που μετατίθεται στην Κοζάνη τοποθετείται η Αθηνά Πιτσουλάκη.