Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
Πέμ, 08/06/2023 - 11:01

Το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την λιποθυμία του Μάρκου Σκούφαλου και την αδυναμία επέμβασης του ΕΚΑΒ που επιχειρούσε με το ένα ασθενοφόρο της βάρδιας στο Θολοποτάμι, προκαλεί σωρεία αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, ζήτημα που απασχολεί και πανελλαδικά αυτές τις ημέρες μετά το θάνατο γυναίκας στην Κω η οποία μεταφέρθηκε σε καρότσα φορτηγού, αλλά και 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη.

Η Ν. Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αφού καταφέρεται του βουλευτή της ΝΔ στο νησί, επισημαίνει ότι προτεραιότητα για το συγκεκριμένο κόμμα είναι η ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Όλες αυτές τις τελευταίες μέρες ο κύριος Μηταράκης και όλο το πολιτικό προσωπικό των παρατρεχάμενών του επιδίδονται σε παραπλανητικές και ψευδείς τοποθετήσεις σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς. Δυστυχώς όμως γι αυτούς η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει την αναξιοπιστία των όσων υποστηρίζουν χωρίς περίσκεψη και χωρίς ντροπή:

Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι χθες βράδυ για άλλη μια φορά αποτυπώθηκε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο καθώς ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κύριος Μάρκος Σκούφαλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν στο Πυργί για άλλον ασθενή και… θα περνούσε κι από Θολοποτάμι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Περιστατικά όπως το παραπάνω καταδεικνύουν με τον πλέον θλιβερό τρόπο το μέγεθος του ζητήματος. Περιστατικά όπως αυτό πριν από λίγες ημέρες στην Κω καταδεικνύουν περίτρανα ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο ειδικά όσον αφορά τη νησιωτική χώρα που η κυβέρνηση των αρίστων έχει εγκαταλείψει στο έλεος της οπισθοδρόμησης αποψιλώνοντας τις δομές υγείας.

Ύψιστη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ. και δεσμευόμαστε ότι προς αυτή την κατεύθυνση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, εντατικά, θα συμβάλλουμε ώστε να πραγματοποιηθούν όλα όσα έχει δικαίωμα να απολαμβάνει κάθε συντοπίτης μας.

Περαστικά στον κύριο Μάρκο Σκούφαλο, γρήγορα και πάλι στις επάλξεις."

Σχετικά Άρθρα