Πρωτιά Κασσελάκη στον Σύριζα

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 18/09/2023 - 06:25

Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό σχεδόν στο 45%. Τον ακολούθησαν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στην πρώτη δήλωση μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα η χώρα προοδευτική κυβέρνηση. (…) Πάμε για τη νίκη» στον δεύτερο γύρο.

Ο Γιάννης Δρόσος, πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, διευκρίνισε ότι ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, οι επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Σε τοπικό επίπεδο ψήφισαν 398 μέλη του Σύριζα. Από αυτούς η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 153 ψήφους (ποσοστό 38,44%) ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 150 (ποσοστό 37,69%) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 49, ο Νίκος Παππάς 40 και ο Στέφανος Τζουμάκας 5 ψήφους.

«Μέρα γιορτής» χαρακτήρισε την ημέρα που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στο ΣΥΡΙΖΑ η συντονίστρια της ΝΕ Χίου Βάσω Μιχαλοπούλου, καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την ίδια, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο προσήλθαν στα δυο εκλογικά τμήματα  σε Χίο και Βροντάδο, με το 30%, όσων προσήλθαν,  να είναι νέες εγγραφές.

Η εκλογική διαδικασία  θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή ,μεταξύ των δυο πρώτων, με δικαίωμα ψήφου να έχουν όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

ikanopoiisi_apo_tin_symmetohi_stis_esokomatikes_ekloges

Σχετικά Άρθρα