Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Χίου

Στον καθιερωμένο διαγωνισμό ζωγραφικής της Επετείου, φέτος έλαβαν μέρος και παιδιά από την Κρήτη.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 01/05/2019 - 18:45

Εκδήλωση τιμής, μνήμης και εγρήγορσης της κοινωνίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, για όλους αυτούς που πάλεψαν για το δίκιο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη ζωή και την εργασία, για τις ματωμένες πρωτομαγιές του Σικάγο και της Ελλάδας, για τους νεκρούς που διεκδίκησαν και πέτυχαν το οχτάωρο εργασίας μαζί με την εξασφάλιση οχτάωρου ύπνου και τις οχτώ ώρες ελεύθερου χρόνου για τους εργαζομένους και τους εργάτες μέσα στο εικοσιτετράωρο του ημερονυκτίου και τόσες άλλες ασφαλιστικές δικλείδες που νομοθέτησαν οι προηγούμενοι αιώνες για τους αδυνάτους και τις ευαίσθητες ομάδες των ανθρώπινων κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 π.μ. την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κωνσταντίνος Λίνας, ο Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Κωνσταντινος Καρατζάς, ο Μιχάλης Τσακός Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, ο Μιχάλης Ατσίπαπας Πρόεδρος Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Λάμπρος Χειλάς Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ , Εκπρόσωπος των Πολιτικών Συνταξιούχων Χίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Μαρία Μουτρίκα, απέδωσαν χαιρετισμό στην επέτειο, απευθυνόμενοι σε όσους εργαζομένους και όσο κοινό ευαισθητοποιήθηκε και προσήλθε. Όλοι αναφέρθηκαν στους αγώνες των προηγουμένων γενεών και στη μέριμνα που πρέπει να έχει η Πολιτεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παιδεία, και την επαρκή και ικανοποιητική αμοιβή των εργαζομένων. Αναφορές έγιναν στα ειδικά θέματα που απασχολούν κάθε κλάδο και στην καταστρατήγηση των ανθρωπίνων και των εργασιακών δικαιωμάτων από όλες τις Κυβερνήσεις μηδεμίας εξαιρουμένης.

Στην Εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καρμαντζης και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κώστας Τριαντάφυλλος και Μανώλης Στάθης με συμπολιτευτές τους, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης (μαζί με ντόπιους εκπροσώπους του κόμματος) που βρισκόταν στη Χίο από την προηγούμενη μέρα για ομιλία του, καθώς επίσης και εκπρόσωποι-υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς (πλην του ΚΚΕ που βρισκόταν την ίδια ώρα στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα στην ανάλογη εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ) που λαβαίνουν μέρος στις επικείμμενες Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. 

Τέλος βραβεύθηκαν τα παιδιά (φέτος και από την Κρήτη) που έλαβαν μέρος στον καθιερωμένο πλέον διαγωνισμό ζωγραφικής (με θέμα την πρωτομαγιά) που διεξάγει κάθε χρόνο το Εργατικό Κέντρο Χίου. Δόθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες και μοιράστηκαν αναμνηστικά συν δώρο (βιβλία του Μπάμπη Κοιλιάρη με οδηγίες ζωγραφικής) σε όλα τα παιδιά.   

Σχετικά Άρθρα