Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Πρωτοβουλίες από το Δημ. Συμβούλιο ζητά το Τ.Σ. Βροντάδου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 19/02/2020 - 12:03

Το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου καλεί το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις  για τη δημιουργία των υπερδομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

"Το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδουκαταδικάζει την προκλητική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία γίνεται επίταξη για να δημιουργήσει τα κέντρα προσφύγων και μεταναστών στο ιερό βουνό του Αίπους, χωρίς να σημαίνει ότι η προσωρινή αναστολή της πρέπει να μας εφησυχάζει.

Πρόκειται για απόφαση που αδιαφορεί για την βούληση των κατοίκων ολόκληρης της Χίου, καθώς και για τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην γίνει καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες και η ΒΙΑΛ, για τον άμεσο απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είναι στοιβαγμένοι στο νησί μας καθώς και για τον απεγκλωβισμό των νησιωτών από την ανθρωπιστική κρίση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας – ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εμάς στα νησιά μας.

Να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα με γρήγορες διαδικασίες ασύλου ή προώθησής τους στις χώρες που επιθυμούν.

Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοικτή εκτός από ένα μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις."

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.