Πρόβατα επί σφαγήν οι Αστυνομικοί 23 ώρες πάνω στο «Aqua Blue»

Επιστολή των Αστυνομικών Ενώσεων Αιγαίου στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ
Παρ, 20/03/2020 - 20:37

Ως πρόβατα επί σφαγήν θεωρούν τους εαυτούς τους οι Αστυνομικοί, που διατάχθηκαν να συνοδεύσουν τους μετανάστες - πρόσφυγες στην Καβάλα.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Προς τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη  

   

Κύριε Αρχηγέ

Σήμερα 20-03-2020 έχετε διατάξει να μεταφερθούν από τα νησιά του Βορείου Αγαίου 604 μετανάστες συνοδευόμενοι από 30 Αστυνομικούς και από τα νησιά του Νοτιου Αιγαίου περίπου 700 συνοδευόμενοι από άλλους 30 Αστυνομικούς.

Οι συγκεκριμένοι μετανάστες φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε υπαίθριους χώρους σε διαφορά νησιά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο για την κατάσταση της υγείας τους.

Το αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα σχετικά με τον αριθμό συνοδών για κάθε μεταγωγή δεν γίνεται λόγος. Άλλωστε από τις έγγραφες διαταγές σας προκύπτουν οι ευθύνες  σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα (απόδραση, επεισόδια κ.α.).

Αυτό που μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία είναι το γεγονός ότι καλούνται οι συνάδελφοι μας ταξιδέψουν περίπου 23 ώρες σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι το συγκεκριμένο πλοίο που τους μεταφέρει, με μοναδική προστασία μια μάσκα και ένα αντισηπτικό.

Με όλα τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως πρόβατα επί σφαγήν ή θεωρείτε ότι το DNA μας έχει αντισώματα στον κορονοϊό.

Επειδή δυστυχώς  δεν συμβαίνει το δεύτερο, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Είναι οξύμωρο από την μια να εκδίδετε καθημερινά διαταγές με οδηγίες για να προστατευτούμε  από την πανδημία και από την άλλη να διατάζετε υπηρεσιακές ενέργειες με τόση προχειρότητα. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι όποια  διαταγή  και αν έχει σταλεί μοναδικό σκοπό έχει προστατευτείτε εσείς και να καλυφθείτε από τυχόν ευθύνες που θα σας αποδοθούν.

Κύριε Αρχηγέ

Οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα και για όλους μας και οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει ότι το έχουν αντιληφθεί με την στάση τους στον Έβρο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και όπου άλλου έχει χρειαστεί.

 Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι επιτελικοί που εκδίδουν τις διαταγές και δεν έχουν εκτελέσει ποτέ τέτοια καθήκοντα όπως αυτά που διατάζουν για να ξέρουν τις δυσκολίες, είναι ότι δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΣΑΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΧΙΟΥ

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Σχετικά Άρθρα