Ψήφισμα για την "Σαρακήνα" έλλειψη χρημάτων για Μόστρα

Εξακολουθούν να αναζητούνται οι 500.000 ευρώ της τουριστικής προβολής
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 26/02/2024 - 22:42

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, υιοθέτησε με την μορφή ψηφίσματος την απόφαση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων της "Σαρακήνας" που αναφέρει μεταξύ άλλων την μεταστέγαση των ενοίκων του ερειπίου 407, την απαλλοτρίωση και αποζημίωση των κατοίκων κ.α.

Ιδιοκτήτες κατοικιών παρέστησαν στην συνεδρίαση ζητώντας τη στήριξη του Σώματος.

Στην συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα χρηματοδότησης της Μόστρας με την Δημοτική παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου να ζητά εξηγήσεις  για την υποχρηματοδότηση.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μικρή, σε σχέση με προηγούμενά χρόνια, χρηματοδότηση της Μόστρας μετέφερε στην συνεδρίαση η πρόεδρος του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη, που αναφέρθηκε και σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με τον Δήμαρχο Χίου, προκαλώντας την αντίδραση του.

Η συζήτηση του θέματος πυροδότησε και μια μικρή… λογομαχία μεταξύ του τέως Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Παντελή Καμπούρη ενώ ξεκάθαρος ως προς το ποσό της χρηματοδότησης ο Γιάννης Μαλαφής που είπε ότι δυστυχώς φέτος δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα χρήματα.

Συνεχίζεται η αναζήτηση για το ποσό των 500.000 ευρώ που είχε δεσμευτεί το υπουργείο Μετανάστευσης ότι θα δοθεί για την τουριστική προβολή της Χίου.

Μετά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών η συζήτηση μεταφέρθηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας με τον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αξιών» Κώστα Τριαντάφυλλο να τονίζει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στον Δήμο Χίου τον Αύγουστο του 2022, αφορούν προηγούμενη προβολή από τον ΕΟΤ ύψους 2 εκ. ευρώ, που αφορούσε 5 νησιά του Αιγαίου και όχι την προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ η οποία ανακοινώθηκε το 2023, προτρέποντας  την Δημοτική Αρχή να τα διεκδικήσει.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής επέμεινε ότι τα χρήματα τα οποία δόθηκαν τον Αύγουστο του 2022, ύψους 500.000 ευρώ, αφορούσαν χρήματα που δόθηκαν για προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου προσπαθούν να τα μαζέψουν από διάφορους κωδικούς.

 Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση του τέως δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και του τέως Αντιδημάρχου Τουρισμού Κώστα Βεργίνα που είπαν ότι η γενικότερη αιτιολογία της χρηματοδότησης δημιούργησε το… μπέρδεμα.

Πάντως η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου πέρα του ότι οι 500.000 του υπουργείου Μετανάστευσης για την τουριστική προβολή της Χίου εξακολουθούν να αναζητούνται!

sarakina_mostra_toyristiki_provoli_sto_epikentro_tis_syzitisis

Σχετικά Άρθρα