Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Ψήφισμα του Κοιν. Συμβουλίου βολισσού για τον θάνατο του Θ. Μικρούτσικου

Δευ, 30/12/2019 - 20:03

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από πρόσκληση του προέδρου του, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 12.00, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

     Ο Πρόεδρος  Σωτ. Παραδείσης αναφερόμενος, με συγκίνηση, στην είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο χαρακτήρισε το Θάνο Μικρούτσικο ένα καλό φίλο της Βολισσού που βοήθησε τον τόπο μας παντοιοτρόπως και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υπουργικής του θητείας  στο Υπουργείο Πολιτισμού.

     Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ενέργειες του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου για την ένταξη του Κάστρου της Βολισσού στο πρόγραμμα «Κάστρων Περίπλους» μέσα από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες ανάδειξης και προβολής, στις χρηματοδοτήσεις που διέθεσε ως Υπουργός Πολιτισμού για τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη γενικότερη αγάπη του για τη Βολισσό την οποία εκδήλωσε με επισκέψεις και διακοπές στο χωριό μας. Σε δημόσιες δηλώσεις του δεν παρέλειπε να εκθειάζει τις ομορφιές του τόπου μας.  Ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης ήταν κυριολεκτικά ένας «πρεσβευτής» της Βολισσού, που αξίζει να τιμηθεί και από μας.

     Το Συμβούλιο, αφού άκουσε τον Πρόεδρο και μετά από διαλογική συζήτηση στην οποία όλοι αναφέρθηκαν στο ήθος, την εντιμότητα και την σπουδαία καλλιτεχνική  αξία του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε, ομόφωνα:

  • Να παραστεί εκπρόσωπος του Συμβουλίου Κοινότητας Βολισσού στην κηδεία του.
  • Να αναρτηθεί τη μέρα της κηδείας του, μεσίστια η σημαία του Κάστρου, για το οποίο τόσο φρόντισε, καθώς και η σημαία του δημοτικού καταστήματος ΔΕ Αμανής.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
  • Να επιδοθεί αντίγραφο στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

                                                                                                       Η πράξη υπογράφεται

              Ο Πρόεδρος                                                                                           Τα Μέλη

                                                                                                                    Ευγενία Λαγού

           Σωτ. Παραδείσης                                                                          Αικ. Κυλαδίτη

                                                                                                                    Ιω. Μαδιανός

                                                                                                                                  Οδ. Κοκκινάκης

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 12:59
Ν. Μηταράκης και Κ. Μουτζούρης
Ηχητικό απόσπασμα:

Διάλογο μόνο από μηδενική βάση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και υπό αυτό το πρίσμα θα προσέλθει σ'αυτόν  και  όχι για να υποδείξει θέσεις για τις υπερδομές.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ίδιου με τον κο Μηταράκη χθες στην ΕΡΤ στο κλείσιμο συνοψίζοντας ανέφερε καθαρά ότι ο ίδιος πρότεινε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη την επίταξη.

Όπως είπε, σήμερα ενημερώνεται ότι ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι ο διάλογος θα αφορά μόνο στην υπόδειξη θέσεων για τις δομές.

"Δεν ήταν αυτό που συμφωνήθηκε", είπε και "δείχνοντας" στην ουσία τον υπουργό, σημείωσε  ότι ο "καθένας έχει δικαίωμα να μεταβάλει τη θέση του. Εμείς πάντως δεν είναι αυτό που ζητάμε".

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι την Πέμπτη το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, αφού μεθαύριο θα συζητηθούν σε πρώτη φάση με τους δημάρχους, τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Καταλήγοντας εστίασε στον κίνδυνο του διχασμού των κοινωνιών και κάνοντας αναφορά στην χθεσινή συγκέντρωση στο Βροντάδο τόνισε ότι  το μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο.