Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Ψυχραιμία, σύνεση και καμία κουβέντα για νέα Δομή

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/03/2020 - 10:53

Να  πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση, στην διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ζήτησε από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Χίου.

Ο κ Κάρμαντζης τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι ενημέρωσε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων για τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με του υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ζητώντας από όλους να επικρατήσει η λογική.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβούλιου καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα στην απόφαση που έχει ήδη παρθεί για την μη δημιουργία νέας κλειστής δομής.

«Αν χρειαστεί κάτι μπορούμε να συζητήσουμε σε επίπεδο επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέο δημοτικό συμβούλιο καθώς ισχύουν οι αποφάσεις που έχουμε λάβει», τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!