Σε λειτουργία απο τη Δευτέρα το Κέντρο καταγραφής προσφύγων στην ΒΙΑΛ με την συνδρομή των ΕΛΠΕ

Κυρ, 14/02/2016 - 20:40

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του κέντρου καταγραφής προσφύγων στην ΒΙΑΛ, επισκέπτεται αύριο το νησί μας αντιπροσωπεία των Ελληνικών πετρελαίων, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη. Η αντιπροσωπεία των ΕΛΠΕ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες δράσεις των ΕΛΠΕ υπέρ των κατοίκων του νησιού.

Το Κέντρο καταγραφής, μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς πάνω από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές πριν μεταφερθούν στο νησί. Από αυτούς οι 67 οικίσκοι διαθέτουν κοιτώνες, έπιπλα και συστήματα ψύξης - θέρμανσης, και καλύπτουν συνολική έκταση 2.655 τετραγωνικών μέτρων ενώ άλλοι 8 επιφάνειας 309 τ.μ.  μετασκευάστηκαν σε χώρους υγιεινής. 

Για την ολοκλήρωση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων της Χίου υπήρξε συνεργασία των ΕΛ.ΠΕ με τα συναρμόδια υπουργεία, Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών,  ενώ στις εργασίες συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα και ο Ελληνικός Στρατός. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα παραμένουν στο hot spot έως 72 ώρες για την ταυτοποίησή τους, ενώ επικεφαλής του Κέντρου είναι ο Αντισυνταγματάρχης Χαρ. Λώλος

Σχετικά Άρθρα