

Στην Χίο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μαζί με επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων καθώς θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης περιφερειακό συμβούλιο.
Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε και στον πρώτο χρόνο της θητείας του λέγοντας ότι ουσιαστικά ήταν ένας χρόνος γνωριμίας με τα πρόβληματα.
«Αντιμετωπίσαμε δυο μεγάλα προβλήματα. Το μεταναστευτικό και την πανδημία», τόνισε ο κ. Μουτζούρης εκτιμώντας ότι στο πρώτο η διαχείριση από τον Υπουργό μετανάστευσης Νότη Μηταράκη είναι καλή.
«Μπήκε τάξη στην φύλαξη των συνόρων και έτσι μειωθήκαν οι ροές, ενώ γίνεται αποσυμφόρηση έστω και έτσι. Χαίρομαι που πλέον δεν γκρινιάζω όπως έκανα στο παρελθόν. Έχουμε αποχωρήσεις και δηλώνω την ικανοποίησή του από την κυβέρνηση και τον υπουργό που μετουσιώνει αυτή την πολιτική», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Παράλληλα ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών και με άλλες παρατάξεις λέγοντας ότι μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας της Περιφερειακής Αρχής κατέγραψε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της και υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσει σε συνεργασίες.
«Ναι θα κάνουμε συνεργασίες αλλά ακόμη δεν είναι ώριμες για να τις ανακοινώσω», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί.