Σε τροχιά υλοποίησης και τα συνοδά έργα του αεροδρομίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 25/05/2021 - 13:29

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα τρία έργα που αφορούν την επέκταση του Αεροδρομίου Χίου και εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελή Μπουγδάνο, έτοιμος για εγκατάσταση το επόμενο διάστημα είναι ο εργολάβος που θα αναλάβει την μετατόπιση του δρόμου.
«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ και περιλάμβανε την μετατόπιση του παραλιακού από την Φάρκαινα μέχρι τον βιολογικό», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος τονίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του είναι 18 μήνες.

Παράλληλα  έχει ανατεθεί η μελέτη για την είσοδο-έξοδο στο αεροδρόμιο  και όλο τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο θα διαμορφωθούν και θέσεις στάθμευσης.

Τέλος , σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, θα ξεκινήσει και το αντιπλημμυρικοί έργο της περιοχής του Κονταρίου που θα δώσει λύση σε δεκάδες επαγγελματίες και ιδιώτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλημμύρες.

«Τα έργα αυτά μπορούν να εκτελούνται ταυτόχρονα και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των προαπαιτούμενων έργων για την επέκταση του Αεροδρομίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου  υπογραμμίζοντας ότι παρά την δύσκολη περίοδο και τους περιορισμούς που έφερε στην Περιφερειακή Ενότητα η πανδημία του κορωνοϊού το έργο της επέκτασης του Αεροδρόμιου είναι σε... καλό δρόμο.

se_trohia_ylopoiisis_kai_ta_synoda_erga_toy_aerodromioy_hioy

Σχετικά Άρθρα