ΣΕΣΝΟΧ και συνταξιούχοι στην απεργία της Τετάρτης

Δευ, 26/02/2024 - 14:35

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντική πλατεία της πόλης στις 11 το πρωί γνωστοποιούν με ανακοινώσεις τους τα Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομρίου Χίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ.

ΣΕΣΝΟΧ: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

"Διεκδικούμε: 

• Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας

• Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

• ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. 

• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα

• Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε η ακρίβεια και η φοροληστεία να εξανεμίζει  το εισόδημα μας και να δυσκολευόμαστε «να βγάλουμε το μήνα», όταν  την ίδια περίοδο  ο συνολικά παραγόμενος ετησίως πλούτος της Ελλάδας το 2023 έφτασε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν «δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός» και «θα κινδυνεύσει η δημοσιοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» αν δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και αποκατασταθούν τα επιδόματα εορτών και αδείας, όταν την ίδια στιγμή:

• Ο κρατικός προϋπολογισμός το 2023 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δις ευρώ, από την εκτόξευση της φορολόγησης   των λαϊκών οικογενειών, ενώ και για το 2024 προβλέπεται  αύξηση της φοροληστείας κατά 6,2 δις. Οι δε κρατικές επιδοτήσεις προς τους  επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 8,5 δις. ενώ εξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα  κέρδη των λίγων  – που  ψηφίζουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών.

• Ξοδεύονται δις για εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, συνεχίζουμε τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να ανατραπεί η πολιτική που θυσιάζει ακόμη και ανθρώπινες ζωές για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Για το πολύνεκρο «ατύχημα» στα Τέμπη «ένοχες» είναι όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που διαδοχικά υλοποίησαν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και επιβατών.

Η ίδια πολιτική υλοποιείται και στο τομέα της υγείας, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, τη λειτουργία δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών που «αυγατίζουν» τα κέρδη τους.

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

«Κόστος η Υγεία και οι μεταφορές του Κράτους οι ευθύνες Δολοφονικές»".

Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ: Όλοι οι συνταξιούχοι στην απεργιακή συγκέντρωση

"ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00π.μ.

Είμαστε ξανά στο δρόμο τoυ αγώνα. Διεκδικούμε όλα τα αιτήματά μας, όσα μας στέρησαν με τη βία, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ότι με την δουλειά μας πληρώσαμε και δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Με αυτό το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε πριν ένα χρόνο, στο έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φλεβάρη 2023, συμμετέχουμε  στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη για καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, των φοιτητών που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

• Φτάνει πια με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις καθημερινές ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζουν τις πενιχρές, κουτσουρεμένες συντάξεις, που καλύπτουν 15-20 ημέρες.

• Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων των σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν τα 11 δις  ευρώ το 2023, το ίδιο και οι τράπεζες και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Ενώ εμείς πληρώνουμε δυσβάσταχτη φορολογία εφοπλιστές και επενδυτές έχουν «νόμιμες φοροαπαλλαγές».

Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ,ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση στις ζωές μας με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην υγεία ,με τα απογευματινά χειρουργεία   επί πληρωμή ,τις αυξανόμενες  τιμές στην συμμετοχή στα φάρμακα, τις μακροχρόνιες  αναμονές για ένα ραντεβού στα νοσοκομεία ,τη νέα εξαγγελία για το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό για εργαστηριακές ή απεικονιστικές εξετάσεις.

Τα λαϊκά νοικοκυριά νοιώθουμε την θηλιά να σφίγγει ολοένα στο λαιμό μας προκαλώντας μας ασφυξία. Την ίδια στιγμή που δίνονται τεράστια ποσά για νατοϊκές δαπάνες (στέλνουν το ΥΔΡΑ στην ερυθρά θάλασσα), βγάζουν στον πλειστηριασμό σπίτια λαϊκών οικογενειών για να τα δώσουν στα κοράκια των funds .

Τέλος απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που εδώ και 4 μήνες υφίσταται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ .Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και όχι με ψίχουλα κοροϊδίας που μας αφήσατε.

• Αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξεις, επιστροφές των δώρων και των αναδρομικών

• Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία

• Δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας με χρηματοδότηση από το κράτος

• Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία

• Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη των αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Καμία ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στελεχωμένα αγροτικά ιατρεία στα χωριά.

Δημόσιο δωρεάν πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 28 του ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ".

Περ. Ομοσπονδία ΑμΕΑ

Ανάπηροι – χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές μας - ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 στα νησιά του Αιγαίου.

Συνάδελφισσες/φοι, στις 28/2, παίρνουμε θέση στο με μεγάλο απεργιακό αγώνα για τα δικαιώματά μας. Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει!

Απαντάμε στις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Υπ. Υγείας ότι: «δωρεάν Υγεία δεν υπάρχει», «τίποτα δεν είναι τσάμπα»! Δεν πάει άλλο! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απαντάμε με τους αγώνες μας, μαζί με όλο τον λαό για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για να μην εξαρτάται η υγεία από την τσέπη του καθενός.

Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα χαράτσια στη «δημόσια» Υγεία:

• Πληρωμές ντροπή στα απογευματινά χειρουργεία από 300 ευρώ και να φτάνει τα 2.000 ευρώ!            

• Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες σκευάσματα γενόσημων φαρμάκων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας για τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας.

• Εξαγγελίες για πληρωμή 1 έως 3 ευρώ στους ασθενείς για κάθε παραπεμπτικό σε εξετάσεις, ώστε πάλι να χρηματοδοτούνται ο διάφοροι διαγνωστικοί όμιλοι.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγανακτούν, πιέζονται από μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.  Η ανεργία στα ΑμεΑ ικανά προς εργασία, είναι σταθερά υψηλή. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έρχεται πρώτη στον δείκτη φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με σοβαρή αναπηρία όπου: στην ηλικία 18-64 το ποσοστό των φτωχών και αποκλεισμένων πολίτων ανέρχεται στο τρομακτικό ποσοστό του 71,6%(!) ενώ το ποσοστό εκείνων με σοβαρή αναπηρία που δεν ικανοποίησε ανάγκες σε ιατρική εξέταση ή θεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες (λόγω οικονομικής δυσκολίας, μεγάλης λίστας αναμονής ή μεγάλης απόστασης /έλλειψη τρόπου μετακίνησης) είναι το 2ο υψηλότερο στην επικράτεια και ανέρχεται σε 35,6%! (Παρατηρητήριο ΕΣΑμεΑ. - 12/2022)

Η ζωή δυσκολεύει γιατί τώρα, εκτός από την Υγεία, επιχειρούν να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε για τα ΑμεΑ, τα παιδιά μας, τους μαθητές και τους φοιτητές και στην Παιδεία με τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων! Γι’ αυτό και ο αγώνας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών είναι και δικός μας αγώνας!

Η ζωή δυσκολεύει γιατί με την ακρίβεια. Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους και για να αγοράζουμε φθηνά εμείς. Γι’ αυτό και ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Από όλα αυτά τα δεδομένα, οι ανάγκες μας θεωρούνται κόστος που δεν καλύπτεται παρά τους διάφορους νόμους και τις διακηρύξεις. Από την άλλη εκταμιεύονται εκατομμύρια και στα νησιά μας που όμως δεν μεταφράζονται στην ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών, στην υγεία, σε δομές, σχολεία κλπ, αλλά σε επενδύσεις από τις οποίες δεν κερδίζουμε εμείς.

ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Οι αγώνες που όλοι παρακολουθούμε στη χώρας μας τελευταία, είναι δίκαιοι για όλους εμάς. Κάθε ΑμεΑ μπορεί να δει ότι αναγκάζουν σε παραχωρήσεις, πιέζουν, γι’ αυτό αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις  με τα ΜΑΤ. Δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας, μας δίνουν θάρρος για να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας, για δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια. Στις 28/2 έχουμε υποχρέωση να δώσουμε και πάλι το παρόν! Καλούμε τους φορείς μέλη μας, να συζητήσουν στα ΔΣ, να ειδοποιήσουν με όλους τους τρόπους όλα μας τα μέλη μας, να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο, άλλα μέσα ενημέρωσης, για:

• Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων, των ΚΥ στα νησιά με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων από το κράτος και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

• Είναι υπερώριμη ανάγκη η δημιουργία σύγχρονης δημόσιας – δωρεάν ογκολογικής κλινικής με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών με πολυδάπανες και πολύμηνες διαμονές εκτός των • νησιών για τις απαιτούμενες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενέργειες (ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κ.λπ).

• Ουσιαστικές αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις και όχι στην κοροϊδία λίγων ευρώ που τα έχει φάει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια.

• Απογραφή όλων των ΑμεΑ στα νησιά και τη χώρα. Κανένα ΑμεΑ εκτός ειδικής αγωγής, με σχολεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό, δημιουργία νέων όπου υπάρχει ανάγκη και μετακίνηση των παιδιών με ευθύνη Δήμου-Περιφέρειας.

• Κέντρα αποκατάστασης και αναβάθμιση των υπαρχόντων με μόνιμο προσωπικό, στο ύψος των αναγκών.

• Εκτεταμένος σχεδιασμός έργων προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια κτίρια σε πόλεις, θάλασσες και χωριά, που θα συντηρείται μακροπρόθεσμα με ευθύνη του κράτους και όχι με πρόχειρες μεσοπρόθεσμες «λύσεις».

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

"Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι σας καλούμε να συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ ,μαζί με τα εργατικά σωματεία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 28 του Φλεβάρη στις 11.00 π.μ

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα που η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ,με τη στήριξη των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, εμείς  καλούμαστε να πληρώσουμε 6,2 δις παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023.

Είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα την πρωτοβάθμια υγεία στο νησί,το νοσοκομείο της Χίου και το ΕΚΑΒ, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ,με γιατρούς που εξουθενώνονται σε πολλαπλές εφημερίες ,ακριβοπληρώνουμε ιδιώτες γιατρούς  εφόσον είναι απαραίτητο για την υγεία μας ,στα φάρμακα αυξήθηκε η συμμετοχή που πληρώναμε έως και 3 φορές πάνω από πριν, ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το «νόμιμο φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία μετά τα απογευματινά ιατρεία.

• Eίμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων.

• Ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες.

• Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τη θεσμοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων.

• Οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να παραμένουν σε κακοποιητικό περιβάλλον για πολύ καιρό, με δραματικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια των δομών φιλοξενίας, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Την ίδια στιγμή κλείνουν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 4 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών. Απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στο πόλεμο. Να μη σταλεί η φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Αποκαλύπτουμε τους ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό

• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους

• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας

• Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά

• Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

• Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες δομές υγείας,το νοσοκομείο ,τα κέντρα υγείας,το ΕΚΑΒ.

• Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό,ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ".

Σχετικά Άρθρα