ΣΕΣΝΟΧ: Kατάργησαν την δωρεάν υγεία

Ανακοίνωση του Σωματείου για τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας
Τρί, 05/03/2024 - 07:23

«Ήτανε στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΕΣΝΟΧ σημειώνοντας:

«Ως σωματείο έχουμε πολλές φορές επισημάνει σε όλους του τόνους, με αμέτρητες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ότι το Νοσοκομείο μας παρουσιάζει σοβαρά θέματα υποστελέχωσης σε όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, διοικητικό, εργαστηριακό κλπ) καθώς και σε νευραλγικά τμήματα όπως πχ το Ακτινολογικό και τα Τ.Ε.Π., με πολλές μονήρεις ειδικότητες. Στις συνολικά  40.000 θέσεις που απαιτούνται πανελλαδικά η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με 2.000 προσλήψεις εκ των οποίων μόνο 1 θέση ιατρού  και 2 θέσεις για το λοιπό προσωπικό αφορούσαν το νομό Χίου (προηγούμενες 3 προκηρύξεις). Οι πάντες καταλαβαίνουν τον εμπαιγμό και της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων, που θεωρούσαν «κόστος» αυτές τις ανάγκες και σήμερα «πέφτουν από τα σύννεφα».  

Το κερασάκι στην τούρτα, ήρθε με την μη προκήρυξη ιατρικών θέσεων για το Νοσοκομείο της Χίου. Πρόκειται για το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης εξέλιξης και τα όσα λέγονται περί λάθους είναι «στάχτη στα μάτια». Πρόκειται για τη διαχρονική πολιτική του «Δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία. Δεν υπάρχει τίποτα  τσάμπα» (Αδ. Γεωργιάδης), που έθεσε τιμοκατάλογο πρόσφατα από 300 έως 2000 ευρώ για να κάνω άμεσα μια εγχείρηση σε απογευματινά χειρουργεία, αλλιώς θα περιμένω μήνες.  

Είναι η πολιτική της έλλειψης φαρμάκων που εξάγουν ακριβότερα για τα κέρδη τους, ακόμα και για χημειοθεραπείες. Είναι τα 3 ευρώ χαράτσι ανά παραπεμπτικό για εργαστηριακούς ελέγχους.

Είναι η πολιτική της εγκατάλειψης, που δικαιολογείται με επιχειρήματα «εμείς καλούμε, αλλά δεν έρχονται»…

Τι κι αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά, ενώ πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία βρίσκονται με εργασιακή ομηρεία, είτε ως επικουρικό προσωπικό, είτε μέσω των προγραμμάτων ΔΥΠΑ όλοι με ημερομηνία λήξης.

Αυτή είναι σήμερα η εικόνα της αθλιότητας στη δημόσια υγεία, που είναι η προϋπόθεση για να θησαυρίζει ο ιδιωτικός, που απογειώνεται πλέον με την πολιτική της Ν.Δ., πατώντας στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι αυτά γίνονται έπειτα από τη βαριά, έως αβάσταχτη φορολογία με τους άμεσους και έμμεσους φόρους των εισοδημάτων μας, καταλαβαίνει ότι στις πλάτες μας φορτώνουν τα πάντα, επιτείνοντας την κατρακύλα της διαβίωσής μας.

Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων τούτου του τόπου, που πρέπει να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος. Η τελευταία απεργία και όχι μόνο, δείχνει ότι  μεγάλο μέρος του λαού μας δεν σκύβει το κεφάλι, απομονώνει την κυβερνητική πλειοψηφία και όσους τη στηρίζουν και διεκδικεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού».

Σχετικά Άρθρα