Στ. Κάρμαντζης: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ζώνη πυρασφάλειας πέριξ της ΒΙΑΛ

Ξεκινά σε 2 με 3 ημέρες έργο εντός ιδιωτικών εκτάσεων
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 01/07/2020 - 13:36
Ηχητικό απόσπασμα: 

Προέχει η ασφάλεια της ζωής, ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέροντας ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, για να ξεκινήσουν σε 2 με 3 ημέρες οι εργασίες για τη δημιουργία ζώνης πυρασφάλειας πέριξ της ΒΙΑΛ.

Το υπαρκτό πρόβλημα σ'αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί πρόκειται για ιδιωτικές εκτάσεις (πρόκειται για 300 στρέμματα) οπότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για νομικές συνέπειες, ακόμη και ατομικές, στους άμεσα εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σημερινή φωτιά εστίασε στα γρήγορα αντανακλαστικά όλων των εμπλεκομένων, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν - άνεμος, δύσβατη περιοχή, πυκνή βλάστηση- και σημείωσε ότι ο Δήμος είχε ήδη ετοιμάσει την εκκένωση των Βαβύλων και του Θολοποταμίου, σε περίπτωση που αυτό έπρεπε να γίνει, ενώ επικοινώνησε και με την Πολιτική Προστασία που άμεσα αντέδρασε με την αποστολή δύο ελικοπτέρων και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή του η φωτιά ξεκίνησε στην ευρύτερη περιοχή αλλά μακριά από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Σχετικά Άρθρα