Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Στ. Κάρμαντζης: Δεν συμφωνήσαμε για κλειστές δομές, δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα

Η σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είχε συγκεκριμένο αποτέλεσμα
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 23/01/2020 - 14:23
Ηχητικό απόσπασμα: 

«Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες, παραμένουμε στις θέσεις μας», ανέφερε μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, υπό τους Υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Ο διάλογος πάντα είναι καλός, σήμερα δεν υπήρχε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δεν μπορώ να δηλώσω ικανοποιημένος», συνέχισε ο κ. Κάρμαντζης που χαρακτήρισε θετικό ότι ανά 15 με 20 ημέρες οι Δήμαρχοι θα συναντιούνται στην Αθήνα για να έχουν ενημέρωση από το υπουργείο για τη ροή των γεγονότων.

Ο ίδιος διευκρίνισε σε σχέση με τη δήλωση Μηταράκη ότι «συμφωνούν» με τις κλειστές δομές στα νησιά, ότι δεν συμφώνησαν γι’αυτό και εμμένουν στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου που μιλά για μια μόνο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, δυναμικότητας έως 500 ατόμων.

Τέλος, σημείωσε ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν έγινε επιμέρους συζήτηση για χωροθέτηση δομών αλλά οι υπουργοί ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τη σκοπιμότητα των υπερδομών.

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του πρώην Νομάρχη Χίου και Περ. Βορείου Αιγαίου Σέργιου Τσίφτη
Κυρ, 23/02/2020 - 23:56

Μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθεί η Ν.Δ. σε ποιό πλέον επίπεδο και ποιοί θα υποστηρίξουν την  πολιτική της για την δημιουργία υπερκέντρων στα νησιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω μήνυμα του πρώην Νομάρχη Χίου και Περ. Βορείου Αιγαίου Σέργιου Τσίφτη.

 

«Όντας χειρουργημένος δεν μπορώ να είμαι και σωματικά, όπως είμαι ολόθερμα ψυχικά, δίπλα σας στους Αυτοδιοικητικούς και τους πολίτες της Χίου.

 Να μην ακούσουμε ποτέ στο μέλλον σε κάποια εθνική επέτειο κάποιον πολιτικό σε στιγμές έξαρσης να μιλάει για τους ηρωικούς ακρίτες των νησιών μας.