Στ. Κάρμαντζης:"Να συνεργαστούν οι πολίτες με τον Δήμο για μια... καλή αντιπυρική περίοδο"

15 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΗΣ ΣΤΑ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 16/06/2020 - 14:24

Με το βλέμμα στην θερινή περίοδο συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και συλλόγων του νησιού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, πέρα από τις προσπάθειες του Δήμου αυτό το οποίο απαιτείται είναι η ατομική ευθύνη κάθε πολίτη αλλά και η συνεργασία του με το αρμόδια όργανα.

«Εμείς σαν Δήμος θα κάνουμε το καθήκον μας και κάνω έκκληση προς τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές για το περιβάλλον και το νησί μας», τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την αντιπυρική περίοδο προβλέπεται η πρόσληψη 15 ατόμων με τρίμηνες συμβάσεις προκειμένου να στελεχώσουν τα πυροφυλάκια.

Παράλληλα στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για καθαρισμό περιμετρικά της ΒΙΑΛ μια έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων με τον Δήμαρχο Χίου να αναγνωρίζει την αναγκαιότητα του αιτήματος, αναζητώντας χρηματοδότηση, τονίζοντας παράλληλα ότι η δαπάνη πρέπει να πληρωθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και όχι από τον Δήμο Χίου.

15_atoma_sta_pyrofylakia_tha_proslavei_o_dimos_hioy

Σχετικά Άρθρα