Στ. Μιχαηλίδης: Περιμένουμε απαντήσεις για την τραγωδία της ελληνικής αποστολής βοήθειας στην Λιβύη

Δευ, 18/09/2023 - 18:44

«Για άλλη μια φορά σε σύντομο διάστημα η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο νέων ανθρώπων εν ώρα καθήκοντος. Τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δύο πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης, Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ. και Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ - Κ.Α. σημειώνοντας:

«Η απέραντη θλίψη όλων των Ελλήνων είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να παρηγορήσει και να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων.

Το ένα τραγικό περιστατικό στην κρατική μηχανή διαδέχεται το άλλο.

Δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών των ιθυνόντων, ούτε περιμένουμε ανάληψή τους από ευθιξία.

Όμως θα ήταν προσβολή μνήμης των συμπατριωτών μας εθελοντών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο εθελοντριών κοριτσιών της ομογένειας στην Λιβύη που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος να μην εκφράσουμε ερωτηματικά που για άλλη μια φορά κυριαρχούν στις σκέψεις μας.

Πως κατέληξε πάλι η Χώρα μας να θρηνεί θάνατο στελεχών εν ώρα καθήκοντος σε ειρηνική περίοδο;

Πως και ποιος σχεδίασε την ελληνική στρατιωτική αποστολή στο εξωτερικό;

Με ποιες ελληνικές ή συμμαχικές υπηρεσίες στην Λιβύη συνεργάσθηκε το ΥΠ.ΕΘ.Α. προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία αυτή η στρατιωτική αποστολή;

Πως ένα Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας όχι μόνο αστοχεί σε τέτοιου επιπέδου επιχείρηση αλλά αδυνατεί να εξασφαλίσει και στοιχειώδες επίπεδο ασφαλούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας με το κλιμάκιο της αποστολής;

Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μιλούμε πια για εικόνα αλλά για γενικευμένη και επικίνδυνη ανεπάρκεια κάθε «επιτελικού» επιπέδου».

Σχετικά Άρθρα