Στα 80 ευρώ η επιδότηση για το επόμενο τρίμηνο - Στα 100 ευρώ στα νησιά

Η επιδότηση θα ισχύσει για τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο
Τρί, 21/06/2022 - 12:11

Την αύξηση του Fuel Pass στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ για τα δίτροχα για πληρωμή στην αντλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικά για τα νησιά, το ποσό αυξάνεται στα 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα για τα αυτοκίνητα, και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

Όπως είπε, η επιδότηση θα ισχύσει για τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο για βενζίνη και για ντίζελ και αφορά 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Με την αύξηση της επιδότησης καυσίμων -συνέχισε ο πρωθυπουργός- επιτυγχάνεται μια μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Ειδικά για το ντίζελ είπε ότι συνεχίζει η επιδότηση 12 λεπτά το λίτρο και συνολικό το όφελος με ΦΠΑ ανέρχεται σε 15 λεπτά το λίτρο.

Στόχος είναι το ντίζελ να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και μια παρέμβαση για τους αγρότες, καθώς, όπως είπε, επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο αντί για τον Νοέμβριο, όπως ήταν η αρχική πρόθεση.

«Αλλά έχουμε την τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες, οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ώστε να επισπεύσουμε αυτή την πληρωμή και να γίνει εντός του Αυγούστου» είπε.

Τα νέα μέτρα κοτολογούνται στα 375 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι επιδοτήσεις για τα καύσιμα φτάνουν τα 580 εκατ. ευρώ.

«Οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ. Είναι ποσά τα οποία προέκυψαν από την συνετή οικονομική μας διαχείριση. Αλλά κι από τους ψηλούς αριθμός ανάπτυξης που έχει πετύχει και συνέχισε να πετυχαίνει ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Mετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα.

 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα