Στα... χαρακώματα οι αντιπολιτεύσεις για τα ανταποδοτικά

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 29/12/2020 - 15:19

Την έντονη αντίδραση των αντιπολιτεύσεων προκάλεσε η συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αιχμή την μη κατάθεση προς ψήφιση της κοινής πρότασης των αντιπολιτεύσεων οι Κώστας Τριαντάφυλλος, Μανώλης Βουρνούς και Γιάννης Καραβασίλης έκαναν λόγο για παραβίαση της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της απόφασης.

«Η κοινή πρόταση εγγυείται την λειτουργία του Δήμου, αλλά όχι την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος», ανέφερε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, συμπληρώνοντας ότι «ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος επέλεξαν μια τακτική μεθόδευσης που τους εκθέτει».

«Τα ανταποδοτικά έπρεπε φέτος να μην δημιουργούν υπερπλεόνασμα στο ταμείο του Δήμου, λόγω της οικονομικής κατάστασης των δημοτών», υπογράμμισε ο Μανώλης Βουρνούς ενώ αναφερόμενος στην διαδικασία τόνισε ότι «δυστυχώς ζήσαμε την απόλυτη μεθόδευση εις βάρος της δημοκρατίας».

Ο Γιάννης Καραβασίλης υποστήριξε ότι η κοινή πρόταση των αντιπολιτεύσεων εξασφάλιζε μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών και μάλιστα σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν μπήκε στην διαδικασία της ψηφοφορίας η πρόταση των αντιπολιτεύσεων.

 

 

me_meioseis_apo_to_10_eos_21_ta_antapodotika_toy_2021

Σχετικά Άρθρα