Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Στάση εργασίας και ένστολη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Την Τετάρτη στις 11.00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Σκυλίτσειου
Τρί, 28/06/2016 - 06:51

 Ζητώντας αναβάθμιση των Δημόσιων παροχών υγείας, ενίσχυση του προσωπικού, αύξηση κονδυλίων για την υγεία κ.λ.π. οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, στα πλαίσια Πανελλαδικής κινητοποίησης, πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 11.00 π.μ. 4ωρη στάση εργασίας και ένστολη διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ σημειώνονται:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11.00 – 15.00
στο ΕΣΥ και την ΠΡΟΝΟΙΑ.

Ξεσηκωνόμαστε.

Κανένας εργαζόμενος του νοσοκομείου δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται.  Μας θέλουν υποταγμένους και απογοητευμένους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!

 

 Όλοι την Τετάρτη στις 11.00 πμ. στην ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου μας.  

 

ΟΧΙ στη ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ, της ΥΓΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, της ΠΦΥ
ΟΧΙ στις ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ Συμβάσεις ΕΡΓΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτωνΜόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους
  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση
  • Απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου
  •  Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Ανάκτηση των Μισθολογικών μας Απωλειών. 
  • Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα-δημιουργία και εφαρμογή  καθηκοντολογίου.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας  την Τετάρτη  29/06/2016 στις 10.00 πμ., ο ΣΕΣΝΟΧ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο αναγνωστήριο του Νοσοκομείου με θέμα «Τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου. Η θέση και η στάση του Σωματείο».

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Ι.                       Κουβαρά Ολ.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 09:46

Έχοντας στην φαρέτρα τους ισχυρό όπλο την φωνή των πολιτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου που διαμαρτυρήθηκαν χθες ειρηνικά ζητώντας να υπάρξει επιτέλους σωστή διαχείριση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, αρνούμενοι τη συνέχιση λειτουργίας των υφιστάμενων κέντρων όπου οι άνθρωποι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες καθώς και τη δημιουργία νέων υπερδομών, σήμερα στις 10 το πρωί ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι Δήμαρχοι των νησιών θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να μεταφέρουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους που συνοψίζεται σε ένα ψήφισμα.

Ήδη από τη Χίο βρίσκονται στην Αθήνα για το συγκεκριμένο σκοπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Στέλιος Καμπούρης και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα Νησιά της να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένωνανθρώπων σήμερα ενώνουμε της φωνές της ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΥΡΩΠΗ:

1)      ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

2) ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.

3) ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ

4) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ

5) ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ! ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».