Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο

Κυρ, 11/02/2024 - 07:53

Με στάση εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, στην μη υπογραφή ανανέωσης συμβάσεων, για εργαζόμενους, που προσφέρουν στο ΕΣΥ υπηρεσίες πάνω από 7 χρόνια! Η στάση θα αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας και θα λήξει στις 3.00 μ.μ. Στις 12.00 μ. οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο θα πραγματοποίησουν συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω κάλεσμα του ΣΕΣΝΟΧ.

«Στον αέρα η ανανέωση των Συμβάσεων του προγράμματος των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα Νοσοκομεία και στους άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ. Τα εμπλεκόμενα υπουργεία κωλυσιεργούν και δεν υπογράφουν  την απόφαση για ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων.

Έτσι οι συμβάσεις πολλών συναδέλφων στο Νοσοκομείο μας έληξαν στη 1 Φλεβάρη και ήδη τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας, δημιουργώντας ανυπέρβλητα  προβλήματα στη λειτουργία  κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι που τέθηκαν εκτός εργασίας  είναι αναστατωμένοι και φοβούνται για τη δουλειά τους, ενώ τους οφείλονται δεκάδες ημέρες κανονικής άδειας προηγούμενων ετών.

Οι παραπάνω συνάδελφοι, μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους συναδέλφους καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους -εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους- θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

• Να υπογραφεί άμεσα η ανανέωση του προγράμματος και να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συνάδελφοί μας».

 

Σχετικά Άρθρα