Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου μετά τις 11 π.μ.
Τρί, 03/09/2019 - 13:26

Προκειμένου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο, με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων υποστελέχωσής του, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας μετά τις 11 το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας.

Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χίου εκφράζουν με ανακοινώσεις του εξέδωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ.

Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ: Η υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

"Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Χίου και των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού. Η πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα διαθέτει όλη την απαραίτητη στελέχωση και τις υποδομές είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων. Σήμερα, η περίθαλψη των κατοίκων του νησιού της Χίου, της Αιγνούσας και των Ψαρών και οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων απαιτούν άμεσες πράξεις. Δεν ανεχόμαστε άλλους νεκρούς από την αναλγησία των κυβερνήσεων. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση – διοίκηση

  1. να κάνουν ΑΜΕΣΑ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη στελέχωση και κάλυψη του προσωπικού στο Νοσοκομείου Χίου, των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Όχι στις διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας (ΟΑΕΔ, συμβάσεις έργου κλπ), χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας ο εργαζόμενος την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του.
  2. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου).
  3. Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες
  4. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία
  5.  Κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από το κρατικό Προϋπολογισμό. Επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών.
  6.  Την αποπεράτωση των κτιρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου που οι ρυθμοί των εργασιών να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών περίθαλψης.

 

Όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, δια της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την ορθή λειτουργία των δομών υγείας στο νησί μας.

Απαιτούμε τη δημιουργία σύγχρονων κλινικών πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.

Απαιτούμε να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας.

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της να συμμετέχουν στην προκυρηχθείσα στάση εργασία την Παρασκευή 6/9/2019 από τις 11:00πμ έως την λήξη του ωραρίου και στις κινητοποιήσεις στην πύλη του Γ. Νοσοκομείου Χίου στις 11:30πμ

Καλούμε όλους τους φορείς, το λαό της Χίου να οργανώσει την πάλη του χωρίς καμία αναμονή και πίστωση χρόνου. Να διεκδικήσουμε μαζί όχι αλλά θύματα όχι άλλους θανάτους."

 

 

Σωματείο Συν/χων ΕΦΚΑ: Δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο

 

"Το Σωματείο συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ, καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 6/9/19 στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

Να απαιτήσουμε οι συνταξιούχοι μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Χίου να σταματήσει η προκλητική αντιμετώπιση της υγείας του λαού στην λογική κόστους-οφέλους.

Θεωρούν την υγεία κόστος όπως και οι προηγούμενοι ,με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας για να συγκεντρώνονται τα "αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα στην εποχή της κανονικότητας".

Αυτή η κανονικότητα έχει φέρει στα όρια γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό συνέπεια της υποστελέχωσης.

Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε χρυσοπληρώσει στη διάρκεια του εργασιακού μας βίου για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής μας.

Να μπορούμε να έχουμε τις ιατρικές πράξεις που χρειαζόμαστε δωρεάν και όχι να αναγκαζόμαστε πολλές φορές να μην κάνουμε τα απαραίτητα για την υγεία μας, επειδή έχουν καταστήσει εμπόρευμα το ζήτημα της υγείας με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

ΤΟ ΣΕΣΝΟΧ ΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9/19 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

 

 

 

 

Σω

 

Σωματείο 

 

Σχετικά Άρθρα