Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Στη νέα συμφωνία ΟΧΙ άλλη ΒΙΑΛ, Μόρια, Βαθύ.

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Σάβ, 07/03/2020 - 20:37

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως ''Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας''.

Φτάσαμε στο σημείο το κράτος διακινητής, που είχε την μέγιστη συμμετοχή στον πόλεμο της Συρίας και στην δημιουργία εκατομμυρίων προσφύγων, το κράτος που επιδιώκει την διακίνηση ανθρώπων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μέσω των αερογραμμών της για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη, το κράτος που φυλακίζει, διώκει και διώχνει τους ίδιους τους πολίτες του , να παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού, επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο!

Το περίεργο είναι ότι το κράτος trafficker, χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα και το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο μαζί με τους ντόπιους εθνομηδενιστές,τους αφελείς ιδεοληπτικούς, τους διεθνιστές, τους κατ επάγγελμα δικαιωματιστές, τους no borders και τις ΜΚΟ.

Συνδετικός κρίκος ο πακτωλός δισεκατομμυρίων , τα χαλαρά σύνορα και η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων με συμφέρον που προκύπτει από γεωπολιτικούς , οικονομικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Αυτό όμως που δεν λέγεται, είναι ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη τα σύνορα είναι κλειστά και μόνο η Ελλάδα οφείλει ( ! ) να τα έχει ορθάνοικτα για τον οποιονδήποτε.

Φτάσαμε λοιπόν σε αυτήν την οριακή κατάσταση . Τα νησιά να παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ επειδή δεν θέλουν τα υπερκέντρα της καταστροφής, η υπόλοιπη Ελλάδα να πετάει... χαρταετό και ο Ερντογάν να μετακινεί, οικιοθελώς ή δια της βίας (https://www.cnn.gr/…/dikigorikos-syllogos-agkyras-prosfyges…) , χιλιάδες μετανάστες προς τα σύνορα.

Από την αρχή, εδώ και 5 χρόνια, αναφέρουμε σαν πρώτο μέσο επίλυσης του μεταναστευτικού την επαρκή φύλαξη των συνόρων.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση το ανακάλυψε στο ''και πέντε'', χάνοντας υπερπολύτιμο χρόνο. Φωνάζαμε να ισχύσουν στα νησιά ότι και στον Έβρο.

Ξαφνικά ανακάλυψε το Αθηνοκεντρικό κράτος, πόσο κοντά βρίσκεται η Τουρκία ΜΟΝΟ όταν απειλήθηκε ευθέως η εξουσία του.

Ο κ. Ερντογάν, κυνικά όπως άλλωστε συνηθίζει, θα ασκήσει μόνιμη, διαρκή πίεση, χρησιμοποιώντας υπέρμετρα προπαγανδιστικούς τρόπους, με σκοπό τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Ήδη ζητάει αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα. Θα δεχθεί η Ευρώπη νέες ΒΙΑΛ, Μόριες και Βαθυά ή θα κλείσει τα κέντρα της ντροπής;

Θα επιβάλει στην Ελλάδα όρους και μέτρα τα οποία αντιτίθενται στην ίδια την εθνική ασφάλεια , πολύ δε περισσότερο των νησιών της;

Πρέπει η κυβέρνηση, τώρα που έπεσαν όλα τα ψεύδη, να μην συρθεί πίσω από συμφωνία που θα την επιβάλουν οι Γερμανοί. Πάνω απ όλα να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ελλάδας .

Δεν μπορεί καμία ΜΚΟ και κανένας Γκέραλντ Κνάους να καθορίζει επί χάρτου τις ζωές μας και να μεταβάλει την Ελλάδα σε χώρο υποδοχής μεταναστών.

Δεν μπορεί να γίνεται προϊόν συνδιαλλαγής το μεταναστευτικό με τα spreads, τα επιτόκια, τα πλεονάσματα , η ανάπτυξη και o ΦΠΑ.

Στην νέα συμφωνία :

* Καμία απολύτως παραμονή ούτε καν προσωρινή στα νησιά που βρίσκονται σε επαφή με την ''ασύμμετρη απειλή'' .

* Ρήτρες εναντίον της Τουρκίας για κάθε βάρκα που περνάει.

* FRONTEX σε ρόλο φύλακα αλλιώς να απομακρυνθεί από την Ελλάδα. Η επιτήρηση, η διάσωση και οι επιστροφές να γίνονται κατευθείαν στις Τουρκικές ακτές.

* Το άσυλο να εξετάζεται εκτός νησιών. Ο μετανάστης ή πρόσφυγας θα επιστρέφει στην Τουρκία άμεσα όπου και θα αναμένει το αποτέλεσμα της αίτησης ασύλου.

* Δεν θα πρέπει να δίνεται κανέναν κίνητρο στη συνέχιση του δουλεμπορίου και της επικίνδυνης διακίνησης μέσω θαλάσσης .Να οριστεί αριθμητικό πλαφόν ''συναγερμού'' .

* Σε οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία να υπάρχει και ''plan B'' που θα διασφαλίζει την Ελλάδα εξαιτίας της αφερεγγυότητας της γείτονας χώρας.

* Να υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης της Ε.Ε. για τα κράτη που επιθυμούν.

Δεν θα δεχθούμε άλλες δήθεν σωτηρίες από συμφωνίες που θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα στα νησιά και την Ελλάδα, συνοδευόμενες από χορό δισεκατομμυρίων προς τις ΜΚΟ και την Χώρα-εκβιαστή.

Δεν θα δεχθούμε οτιδήποτε προαποφασισμένο από γραφειοκράτες "ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ".

Πραγματικά θα υπήρχε κράτος στον κόσμο που κρατάει στα χέρια του, εξαιτίας του μεταναστευτικού, τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτιστική κληρονομιά όλης της Ευρώπης και να περιφέρεται χωρίς σχέδιο παρακαλώντας, αντί να επιβάλλει την γεωπολιτική του αξία;

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε εκατοστού υποχώρησης.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 28/05/2020 - 17:15

«Το Πρωτόκολλο του 1971, που η Ελλάδα κύρωσε στη Βουλή το 1979, αλλά δεν το έπραξε η Τουρκία λόγω της επιβληθείσης δικτατορίας του στρατηγού Εβρέν, καθορίζει με ακρίβεια τη διαδικασία για τα ορόσημα στον ποταμό Έβρο, ενώ η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού , βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, έχει συντάξει τοπογραφικά διαγράμματα και χάρτες που χαράσσουν τη γραμμή των συνόρων με ακρίβεια χιλιοστού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δεχθούμε τη σύγκληση των κοινών επιτροπών της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καθώς ανακύπτουν προβλήματα από τεχνικά έργα εκατέρωθεν, αλλά και από τις πλημμύρες που δημιουργούν νησίδες και προκαλούν εξαφάνιση σημάνσεων ».

Αυτή την πληροφόρηση έδωσε στο ανενημέρωτο ελληνικό κοινό, αλλά και στους …πολιτικούς, καλεσμένος του  Δημήτρη Οικονόμου, στο ΣΚΑΪ, Τετάρτη πρωί, εν μέσω υποβόσκουσας κρίσης στον Έβρο, ο Κώστας Μαρδάς.

 Όπως είπε εισαγωγικά:  Για να καταλάβει αν έγινε τουρκική… εισβολή,  μίλησε με έξι  στρατηγούς εν αποστρατεία, στο πλαίσιο του νέου του βιβλίου που θα είναι η συνέχεια του ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος διάβασε απόσπασμα  από το εν λόγω Πρωτόκολλο, που, όπως σημείωσε, ανεπίσημα εφαρμόζεται σε ορισμένα σημεία , (όχι όλα ) καθώς κωδικοποιεί διαδικασίες, εξειδικεύοντας τα άρθρα 5 και 6 της Λωζάννης , υλοποιώντας τα κριτήρια που καθόρισε η τριμελής επιτροπή χάραξης των συνόρων.

Στηλίτευσε ξανά το φαινόμενο του διαδικτυακού Σαββατοκύριακου, όταν μέσω… facebook , χωρίς να έχουν γίνει γνωστές όλες οι πτυχές της τουρκικής πρόκλησης στο προγεφύρωμα των Φερρών, όπου θα αναγερθεί εμπόδιο ανάσχεσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κοτζιάς ξιφούλκησε γράφοντας οτι : Υψώθηκε η τουρκική σημαία σε 16 στρέμματα ελληνικής γης, καλώντας τον ελληνικό λαό σε πανστρατιά !  

Ο Κώστας Μαρδάς θύμισε ότι : « Επί υπουργίας του αξιοτίμου κυρίου υπουργού ,Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία, που ανοήτως κάποιοι νέοι ύψωσαν προς τιμήν του πεσόντος ΄Ικαρου Μπαλταδώρου στην νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος Σάμου, χτυπήθηκε η ελληνική ακταιωρός "Γαύδος" στα Ίμια και εκδιώχθηκε από την κυπριακή ΑΟΖ το ιταλικό γεωτρύπανο από  την Τουρκία»...

Από την άλλη πλευρά, επέκρινε την αδέξια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δένδια, περί ολίγων στρεμμάτων που δεν θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε πόλεμο, επισημαίνοντας: «Αυτή η κουβέντα, μπορεί να έχει λογική στο διάδρομο της Βουλής ή στο καφενείο, αλλά δεν λέγεται από υπουργό που έχει ταχθεί να υπερασπίσει την  εθνική ακεραιότητα με δυναμισμό, αλλά - βεβαίως - και με ευελιξία». Επέκρινε  επίσης και την πρόσφατη δήλωσή του  υπουργού  οτι το casus belli το θεωρεί...φαιδρότητα αφού δεν απείλησαν ακόμη - όπως είπε χαριτολογώντας - οι Τούρκοι το σπίτι που έχει στους Παξούς... «Και όμως, το casus bellι  συνιστά...προκαταβολική κήρυξη πολέμου !».

Και κατέληξε , λέγοντας πως όλες οι πλευρές  - κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κάποιοι απόστρατοι ναύαρχοι  - να αποφεύγουν τις παρορμητικές δηλώσεις, διατάσσοντας επίθεση μέσω ...facebοok ή παραχωρώντας στρέμματα... «Διότι δεν αρκεί η Ελλάδα να μην θέλει τον πόλεμο των  επεισοδίων… Πρέπει να μην τον θέλει και η Τουρκία… Γι' αυτό ας μην τον προκαλούμε με παρορμητικές δηλώσεις ή πράξεις...».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την εκπομπή . Χρόνος παρέμβασης του Κώστα Μαρδά και των άλλων καλεσμένων , από 1.44 έως 1.58

 

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2020-05-27-06