Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Στην Χίο αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με την... ενίσχυση σε Λιμενικούς και σκάφη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/09/2019 - 13:32

Στο νησί μας  θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει την Ευρεία Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης που διοργανώνεται από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, την  Ελληνική Ακτοφυλακή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός FRONTEX στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».

Ο κ. Πλακτιωτάκης θα φτάσει στην Χίο στις 11.30 π.μ. και θα μεταβεί στο Λιμεναρχείο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε σκάφος για να παρακολουθήσει την διεξαγωγή της άσκησης.

Προηγούμενα ίσως ανακοινώσει την ενίσχυση των Λιμεναρχείων των νησιών του Β. Αιγαίου με 100 λιμενικούς και πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκονται σήμερα σε άλλα νησιά.

Παράλληλα ίσως διευκρινήσει τις αποφάσεις του τελευταίου ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξουν κοινές περιπολίες σκαφών του Λ.Σ και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στο σύστημα της επιτήρησης θα χρησιμοποιούνται και παρατηρητήρια του Στρατού, κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση και από την αρχή του προσφυγικού προβλήματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.