Στήριξη στον αγώνα των προέδρων κατά της απόφασης του Δασαρχείου από το Δημοτικό Συμβούλιο

Για ...ταφόπλακα στην περιοχή από την απόφαση του Δασαρχείου μιλά η Βιβή Ποταμούση
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/10/2020 - 11:09

Στήριξη στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αγ.Γάλακτος, Μελανιούς και Νενητουρίων, πρόσφερε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στην χθεσινή του συνεδρίαση, με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να τονίζει ότι η απόφαση του Δασαρχείου για κήρυξη αναδασωτέας της έκτασης που κάηκε από την πυρκαγιά στο Μελανιός 7 χρόνια πριν, αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τους κάτοικους της περιοχής.

«Συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιστολή των πρόεδρων των οικισμών και αποφασίσαμε να συνδράμουμε  στον αγώνα τους για ακύρωση της απόφασης του Δασαρχείου ορίζοντας ένα εξωτερικό συνεργάτη που θα αναλάβει να συμπληρώσει τον φάκελο με επαρκή στοιχεία  π.χ αεροφωτογραφίες, που θα αποδεικνύουν ότι αρκετές από τις εκτάσεις που κάηκαν ήταν χωράφια και όχι δάσος», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

Παράλληλα, επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Σταμάτη Κάρμαντζη, η παρέμβαση, σε πολιτικό επίπεδο, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση για αναδάσωση της περιοχής, που όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν ήταν δάσος αλλά  καλλιεργήσιμα χωράφια.

Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση της Δημ. Συμβούλου Αμανής Βιβής Ποταμούση που τόνισε ότι « η κήρυξη του βουνού σε δημόσια γη, χωρίς τουλάχιστον να έχει προηγηθεί συζήτηση με τους κατοίκους που έχουν ιδιοκτησίες το μόνο που φέρνει είναι ερήμωση της περιοχής».

tafoplaka_gia_tin_amani_i_apofasi_toy_dasarheioy

Σχετικά Άρθρα