Στηρίζει τη γενική απεργία στις 10 Ιούνη για το εργασιακό ν/σ το Εργατικό Κέντρο Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 02/06/2021 - 11:12

Το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη φέρνει πιο κοντά τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμφωνούν ότι... διαφωνούν με τα προβλεπόμενα σ'αυτό, όπως η κατάργηση του 8ωρου και από κοινού προγραμματίζουν απεργία για τις 10 Ιουνίου. Σε τοπικό επίπεδο το Εργατικό Κέντρο Χίου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για κοινή πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα .

"Διαφωνούμε κάθετα με τις επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία", αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας".

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, σημείωσε ότι έχει ζητήσει από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, να προσέλθει αύριο στις 8 μ.μ. σε συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν από κοινού απεργιακές δράσεις στη Χίο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη στις 8 μ.μ. θα γίνει ανάλογη συνάντηση με τα σωματεία της δύναμής του.

"Ελπίζουμε και τοπικά η ΑΔΕΔΥ να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας", ανέφερε ο κος Λίνας.

 

geniki_apergia_stis_10_ioynioy_gia_to_ergasiako_nomoshedio

Σχετικά Άρθρα