Στηρίζει τις κινητοποιήσεις η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ

Και των εργαζομένων στα Ειδικά Σχολεία και της ΑΔΕΔΥ
Πέμ, 18/03/2021 - 17:05

Στήριξη στην κινητοποίηση που έγινε σήμερα από τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων που ζητούν τη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας αλλά και σ'αυτήν που θα γίνει το Σάββατο από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, κατά της αστυνομικής βίας και της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, παρέχει με την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου, ως Β/Θμιος Φορέας για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, προωθεί και υποστηρίζει τα προβλήματα τους σε τοπικό, Περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η Επιδημική κατάσταση που μαστίζει  τον κόσμο εδώ και ένα και πλέον  χρόνο, έχει φέρει τον Ελληνικό λαό στα όριά του. Ιδιαίτερα δε τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας, που βιώνουμε τα προβλήματα της καραντίνας  στον ύψιστο βαθμό, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και οικονομικό, με περικοπές επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων, διακοπή θεραπειών και ιατρικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας σωματικής και ψυχολογικής.

Για τους λόγους αυτούς παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική καταστολή και στηρίζουμε την απεργία στην Ειδική Αγωγή σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 18/3. Παίρνουμε μέρος και καλούμε σε συμμετοχή, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στη Χίο στην πλατεία Βουνακίου το Σάββατο 20/3/2021 στις 11πμ. Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, διεκδικώντας την υγεία που έχουμε ανάγκη κόντρα στην καταστολή.

Η κυβέρνηση είναι «άριστη» στο να τρομοκρατεί, να ξυλοφορτώνει και να καταστέλλει όσους αγωνίζονται δίκαια για υγεία και παιδεία και «αναποτελεσματική» στο να προασπίσει την υγεία του λαού. Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» καταρρέει και δεν μπορεί να κρύψει την κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία. Η «συνύπαρξη» του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας όλα αυτά τα χρόνια ενίσχυσε την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας στην υγεία, αλλά και στην παιδεία, σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.

Η είδηση του τραγικού θανάτου μαθητή Ειδικού Σχολείου από κορονοϊό στον Πειραιά, προκαλεί οργή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Πρόσφατα, κρούσμα εμφανίστηκε και σε δομή Ειδικής Αγωγής στη Χίο. Εδώ και μήνες, η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα για την προστασία μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, το μόνο που κάνει είναι να παρουσιάζει μια επίπλαστη εικόνα «κανονικότητας».

Ενώ κρατά ανοικτά τα Ειδικά Σχολεία δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία στο Αιγαίο, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και χρονίζουν, σήμερα αποδεικνύονται επικίνδυνα και για την ίδια τη ζωή μας.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Οι αγώνες δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα τη στιγμή που η πολιτική αυτή συνεχίζεται με μόνο «πρωτόκολλο» τη συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα τα δικά μας και των οικογενειών μας.

 

Αγωνιζόμαστε για:

• Tην αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές

• Tην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων αλλά και κάθε υποδομής για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι

• Tην πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

• Tην συχνή και με σχέδιο πραγματοποίηση τεστ, την καταγραφή, τον εντοπισμό και κυρίως τη συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

• Tον άμεσο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων αλλά και όσων μαθητών είναι απαραίτητο

 

Να σταματήσει η κυβέρνηση να τζογάρει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

 

Απαιτούμε:          

• Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

• Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

• Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

• Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

• Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.

• Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

• Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

 

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο Χτένι! Δεν πάει άλλο».

Σχετικά Άρθρα