Χίος, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Στο περιφερειακό της Παρασκευής από την ΛΑΣ, η απόφαση του Κώστα Μουτζούρη για τους υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/01/2020 - 13:19

Στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής θα θέσει ως θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση  την απόφαση του περιφερειάρχη για «κατάργηση», όπως την χαρακτήρισε ο περιφερειακός  σύμβουλος Γιώργος Αμπαζής, του τμήματος τουρισμού της ΠΕ Χίου.

«Ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί να καταργεί επιστήμονες και τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Αμπαζής συμπληρώνοντας ότι η πολιτική που θέλει ο περιφερειάρχης να ακολουθήσει οδηγεί στους μάνατζερ.

«Υπάρχουν σε όλο το Βόρειο Αιγαίο 7 υπάλληλοι στον τουρισμό και από αυτούς θέλει να καταργήσει  του 2 στην Χίο, και να προσλάβει, με μεγάλα χρηματικά ποσά, μάνατζερ για τα νησιά», είπε ο περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ.

Παράλληλα ο Γιώργος Αμπαζής καταφέρθηκε και κατά του Φορέα Τουρισμού λέγοντας ότι «λειτουργεί σαν χοάνη που παίρνει έτοιμη τροφή».

«Ο Φορέας Τουρισμού πήρε τις έτοιμες εισηγήσεις του τμήματος τουρισμού της ΠΕ Χίου για να τις παρουσιάσει στην διοργάνωση της Κων/πολης», ανέφερε ο κ. Αμπάζης.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/02/2020 - 18:42

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό γι’ ακόμη μία φορά στο προσκήνιο, αποτέλεσε, όπως ήταν φυσικό, και θέμα της εκπομπής «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι». που μεταδίδεται την Δευτέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV .

Αυτή τη φορά κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους ένας αντιδήμαρχος και δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι. Γιάννης Ξενάκης, λοιπόν, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, φανερά διαφοροποιημένος από τη στάση επί του ζητήματος της δημοτικής αρχής και Κώστας Τριαντάφυλλος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών», Γιάννης Καραβασίλης επικεφαλής της «Χίου Μπροστά» εκθέτουν τις απόψεις τους για το πρόβλημα αυτό που μας ταλανίζει χρόνια τώρα, στη σκιά των επιτάξεων και πριν το προσωρινό πάγωμά τους, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στην συζήτηση που συντόνισε η Ειρήνη Αναγνώστου ο κ. Ξενάκης ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του δεν είναι ρεαλιστική η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δεχθεί μόνο μία δομή 500 ατόμων, και χωρίς να υποδείξει πού αυτή να γίνει, γιατί έτσι αφήνουμε ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση να δρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καραβασίλης κατέδειξε ότι τα κλειστά κέντρα που σχεδιάζονται δεν είναι ούτε για 4 ούτε για 5 χιλιάδες ανθρώπους, αλλά για 20 χιλιάδες στα τρία μεγάλα νησιά, ενώ ο συνάδελφός του Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παλινωδίες που αποδεικνύουν ότι ο όλος σχεδιασμός είναι πρόχειρος και στο πόδι, συγκρίνοντας μάλιστα τις 20 χιλιάδες κλειστές θέσεις που σχεδιάζονται με τις συνολικά 11 χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα για τους φυλακισμένους.