Στον αέρα εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ν. Λαμπρινούδης: Δεν ανανεώνονται συμβάσεις και δεν προσλαμβάνονται νέοι με ΕΣΠΑ, επειδή εκκρεμεί η παράδοση της διοίκησης
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/09/2019 - 14:24

Στον αέρα βρίσκονται 29 εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς  μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ πάγωσαν και 8 νέες προσλήψεις με το ίδιο χρηματοδοτικό εργαλείο, λόγω του μεταβατικού σταδίου παράδοσης από την απερχόμενη στη νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Λαμπρινούδης, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, μέχρι τον ορισμό της νέας διοίκησης τους ενημέρωσαν ότι δεν εγκρίνονται τα παραπάνω που αφορούν ανανεώσεις συμβάσεων και προσλήψεις, οπότε οι εργαζόμενοι (που οι προηγούμενες συμβάσεις του έληξαν στο τέλος Αυγούστου) συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους παιδικούς με καλή πίστη, χωρίς να μπορούν όμως να πληρωθούν.

«Έχω ενημερώσει το Δήμαρχο από την προηγούμενη εβδομάδα», είπε ο κος Λαμπρινούδης λέγοντας ότι η απόφαση είναι "να συνεχίσουμε χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών". Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρέπει να λυθεί το θέμα των νέων διοικήσεων για να σταματήσουν αυτής της φύσεως τα προβλήματα αφού οι διοικήσεις σ' αυτό το μεταβατικό στάδιο, όπως αποδεικνύεται με τα προβλήματα που ανακύπτουν είτε στις προσλήψεις, είτε στις πληρωμές, δείχνουν να διαδραματίζουν έναν άχαρο ρόλο περιορισμένης ευθύνης.

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ston_aera_29_ergazomenon_ton_dimotikon_paidikon_stathmon

Σχετικά Άρθρα