Στον Εβρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νότης Μηταράκης

Παρ, 31/03/2023 - 06:49

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Μετανάστευσης, Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Για το θέμα του φράχτη στον Έβρο, ο πρωθυπουργός έστειλε και χθες σαφές μήνυμα κατά την επίσκεψη του στον Γέρακα: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η οποία «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών» στον Εβρο (χωρίς, πάντως, να τον κατονομάζει συγκεκριμένα).

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητάει από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Εβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, αλλά κρίση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την επίσκεψη του στον Εβρο όπου και θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράχτη. «Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε και επανέλαβε ότι, με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει κανονικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα