Στον Πολάκη για τη νέα Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Έχουμε μελέτη, το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί αλλά και να ενεργοποιηθεί η δωρεά του Ιδρύματος "Νιάρχου"
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 18/09/2017 - 10:36

Το αίτημα για χρηματοδότηση της νέας Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου, που θα στεγαστεί στο κτήριο της πρώην Χειρουργικής, θα μεταφέρουν αύριο στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Διοικήτρια του "Σκυλίτσειου", Ελένη Κανταράκη.Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στην "Α" ο Βουλευτής, το ραντεβού, που είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, με τον ίδιο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι από την ώρα που έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την παθολογική κλινική το έργο θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, ενώ παράλληλα θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί και η δωρεά του Ιδρύματος "Νιάρχος", που επίσης απαιτούσε - όπως είπε- ολοκληρωμένη μελέτη.
"Έχουν τρέξει οι διαδικασίες – η μελέτη έχει περάσει από το ΤΕΕ – και τώρα βρίσκεται στο υπουργείο για να πάρει την άδεια σκοπιμότητας από τον Υπουργό", ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου.
Θυμίζουμε ότι η μελέτη προβλέπει επίσης στο ισόγειο την στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Α"  στο τέλος Ιουλίου ο πολιτικός μηχανικός, Άγγελος Μελέκος που έκανε την μελέτη, "η δυναμικότητα της νέας Παθολογικής σε κλίνες θα παραμείνει ίδια – 32- με την υφιστάμενη , αλλά οι εγκαταστάσεις θα είναι σύγχρονες, με όλο τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό, με δάπεδα που αποστειρώνονται, με χώρους επαρκείς για να περνούν τα φορεία κ.α., καλύπτοντας συνολικά μεγαλύτερη επιφάνεια, αφού η κλινική θα στεγαστεί σε χώρο  750 τ.μ. αντί των 560 τ.μ. που ήταν πριν".
 

Στον Πολάκη για τη νέα Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου

Σχετικά Άρθρα