Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Super market… ΒΙΑΛ

Τα «στραβά μάτια» όλων για τα 5… καταστήματα, που λειτουργούν στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/11/2018 - 06:44

5 συνολικά καταστήματα λειτουργούν μέσα στην ΒΙΑΛ, εννοείται παράνομα και με την ανοχή των αρχών. Στο θέμα αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα "Αλήθεια", που αναφέρει συγκεκριμένα ότι στον οικίσκο Α16 λειτουργεί κανονικά κατάστημα που πουλάει τσιγάρα και… άλλα καπνικά προϊόντα, και στους οικίσκους Β45, Β46, και Β47 λειτουργούν κανονικά super market, ενώ σε τρείς σκηνές έναντι των μαγειρείων λειτουργούν επίσης καταστήματα, που έχουν και «του πουλιού το γάλα» ενώ πέριξ αυτών κινούμενοι λειτουργούν και… επιχειρηματίες που παζαρεύουν… ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 5 ευρώ για… ημιτελείς και 10 ευρώ για… ολοκληρωμένες.

Αναλυτικά η εφημερίδα σημειώνει:

Μόα ας την πούμε ανάσα των πολύπαθων κατοίκων και κυρίως επαγγελματιών του Χαλκειούς ήταν το γεγονός ότι πολλοί από τους 2500 φιλοξενούμενους μετανάστες – πρόσφυγες της ΒΙΑΛ κατέθεταν το βοήθημα, που παίρνουν, στα καταστήματα κυρίως τροφίμων της περιοχής.

Και λέμε ήταν, γιατί δειλά – δειλά και με την ανοχή των αρχών, που υπηρετούν το δόγμα καμιά σύγκρουση να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο, άρχισαν μέσα στην ΒΙΑΛ να μεταφέρονται από κυκλώματα τρόφιμα και τσιγάρα μέχρι που στην πορεία δημιουργήθηκαν εντός της ΒΙΑΛ κανονικά… καταστήματα.

Έτσι, τα καταγγέλλουμε συγκεκριμένα, για να μην υπάρχει καμιά δυσκολία, στις αρχές ασφαλείας της ΒΙΑΛ να… ψάξουν. Στους λυόμενους οικίσκους Α16 λειτουργεί κανονικά κατάστημα που πουλάει τσιγάρα και… άλλα καπνικά προϊόντα, Β45, Β46, και Β47 λειτουργούν κανονικά super market, ενώ σε τρείς σκηνές έναντι των μαγειρείων λειτουργούν επίσης καταστήματα, που έχουν και «του πουλιού το γάλα» ενώ πέριξ αυτών κινούμενοι λειτουργούν και… επιχειρηματίες που παζαρεύουν… ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 5 ευρώ για… ημιτελείς και 10 ευρώ για… ολοκληρωμένες.

Αν οι αρχές χρειάζονται πιο ολοκληρωμένα στοιχεία να τα παρουσιάσουμε σε δεύτερη φάση, πράγμα που θα εξαρτηθεί αν πράξουν τα δέοντα με τα όσα αναφέρουμε σήμερα.

Στην φωτογραφία μεταφορά προϊόντων από… εμπόρους, που έχουν μισθώσει Τaxi. 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/12/2019 - 09:29

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ένα δρομολόγιο σύνδεσης των  νησιών του Β.Α. Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη, αντί της Καβάλας, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, όπως γνωστοποιεί η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην ίδια συνεδρίαση δέκα οκτώνέους απομακρυσμένους προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στην ακριτική γραμμή του Βόρειου – Ανατολικού και Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου και οι οποίοι εντάχθηκαν στο νέο πλάνο των άγονων γραμμών μετά την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής : 

Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λήμνος. 

Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος. 

Ρόδος, Μεγίστη (Καστελόριζο)

Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος. 

Πάτμος, Ικαρία (Αγ. Κήρυκος), Φούρνοι.

 

Οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την Α’ Φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και Β’ Φάση. 

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη άγονων γραμμών αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι από τα 90 στα 130 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων η οποία με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε.