Χίος, Κυριακή 16 Ιουνίου

Super market… ΒΙΑΛ

Τα «στραβά μάτια» όλων για τα 5… καταστήματα, που λειτουργούν στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/11/2018 - 06:44

5 συνολικά καταστήματα λειτουργούν μέσα στην ΒΙΑΛ, εννοείται παράνομα και με την ανοχή των αρχών. Στο θέμα αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα "Αλήθεια", που αναφέρει συγκεκριμένα ότι στον οικίσκο Α16 λειτουργεί κανονικά κατάστημα που πουλάει τσιγάρα και… άλλα καπνικά προϊόντα, και στους οικίσκους Β45, Β46, και Β47 λειτουργούν κανονικά super market, ενώ σε τρείς σκηνές έναντι των μαγειρείων λειτουργούν επίσης καταστήματα, που έχουν και «του πουλιού το γάλα» ενώ πέριξ αυτών κινούμενοι λειτουργούν και… επιχειρηματίες που παζαρεύουν… ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 5 ευρώ για… ημιτελείς και 10 ευρώ για… ολοκληρωμένες.

Αναλυτικά η εφημερίδα σημειώνει:

Μόα ας την πούμε ανάσα των πολύπαθων κατοίκων και κυρίως επαγγελματιών του Χαλκειούς ήταν το γεγονός ότι πολλοί από τους 2500 φιλοξενούμενους μετανάστες – πρόσφυγες της ΒΙΑΛ κατέθεταν το βοήθημα, που παίρνουν, στα καταστήματα κυρίως τροφίμων της περιοχής.

Και λέμε ήταν, γιατί δειλά – δειλά και με την ανοχή των αρχών, που υπηρετούν το δόγμα καμιά σύγκρουση να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο, άρχισαν μέσα στην ΒΙΑΛ να μεταφέρονται από κυκλώματα τρόφιμα και τσιγάρα μέχρι που στην πορεία δημιουργήθηκαν εντός της ΒΙΑΛ κανονικά… καταστήματα.

Έτσι, τα καταγγέλλουμε συγκεκριμένα, για να μην υπάρχει καμιά δυσκολία, στις αρχές ασφαλείας της ΒΙΑΛ να… ψάξουν. Στους λυόμενους οικίσκους Α16 λειτουργεί κανονικά κατάστημα που πουλάει τσιγάρα και… άλλα καπνικά προϊόντα, Β45, Β46, και Β47 λειτουργούν κανονικά super market, ενώ σε τρείς σκηνές έναντι των μαγειρείων λειτουργούν επίσης καταστήματα, που έχουν και «του πουλιού το γάλα» ενώ πέριξ αυτών κινούμενοι λειτουργούν και… επιχειρηματίες που παζαρεύουν… ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 5 ευρώ για… ημιτελείς και 10 ευρώ για… ολοκληρωμένες.

Αν οι αρχές χρειάζονται πιο ολοκληρωμένα στοιχεία να τα παρουσιάσουμε σε δεύτερη φάση, πράγμα που θα εξαρτηθεί αν πράξουν τα δέοντα με τα όσα αναφέρουμε σήμερα.

Στην φωτογραφία μεταφορά προϊόντων από… εμπόρους, που έχουν μισθώσει Τaxi. 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 15/06/2019 - 19:47

Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. δεν έχει... άγχος να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψήφιων Βουλευτών της, τουλάχιστον... προεκλογικά, είναι επόμενο να την... δουλεύει ο Σύριζα, με όχημα τον Κρατικό μηχανισμό, που αποφάσισε να ελέγξει αυτή την περίοδο τον πολιτευτή της στο Νομό Κ. Τρομπούκη!

Ετσι φαίνεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενήργησε έλεγχο στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του Κ. Τρομπούκη, προκειμένου να πατάξει το... όργιο της παρανομίας.

Τα υπόλοιπα σε ανακοινώσεις που ακολουθούν.

Ομορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος. Μετά απορούμε γιατί ειδικά οι νέοι έχουν γυρίσει πλάτη στην πολιτική, πολλοί δε δεν θα προσέλθουν καν στις κάλπες.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σύριζα σε κεντρικό επίπεδο παρακαλούμε.

 «Οδοστρωτήρες της καθημερινότητας: Εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ»

«Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών.

Χθες, κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού διέταξε εργαζόμενη που απασχολούνταν αδήλωτη στον χώρο να απομακρυνθεί, στην συνέχεια, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ που διενεργούσε τον έλεγχο, απειλώντας την ζωή του, και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον επιθεωρητή στο χέρι. 

Ήδη, για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Πάνο Κορφιάτη.

Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται και για βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Χίου.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές».

Από τον Κ. Τρομπούκη τώρα που δέχθηκε τον... προεκλογικό έλεγχο του ΣΕΠΕ , ανακοινώθηκαν τα εξής: 

«Η απόγνωση ενόψει της κατάρρευσης οδηγεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στην πιο χυδαία προπαγάνδα και την παραγωγή με ταχύτατους πλέον ρυθμούς ψευδών ειδήσεων και γεγονότων.

Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ.

Είναι αυτονόητο ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες».

Ηταν επόμενο στον χορό της... σφαγής των υποψηφίων της Ν.Δ. γιατί περί αυτού πρόκειται, να παρέμβει και ο υποψήφιος Βουλευτής του Σύριζα Α. Μιχαηλίδης που δήλωσε τα εξής: 

"Είναι προφανές πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης που επαγγέλλεται, υπαγορεύουν και συμπεριφορές όπως αυτή του κ. Τρομπούκη.

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ είναι φαίνεται περιττοί για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να καταδικάσει τα επεισόδια και τον πρωταγωνιστή τους!"