Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή Βενιάμη

Κυρ, 15/02/2015 - 20:03

Ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, απέστειλε στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)  Θ. Βενιάμη την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή με αφορμή την επανεκλογή του στην Προεδρία της Ένωσης:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επανεκλογής σας ως Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Εύχομαι και η νέα σας θητεία να είναι πετυχημένη και να αποδώσει τα μέγιστα για την περαιτέρω ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης της Ελληνικής ναυτιλίας.

Όπως σωστά επισημάνατε στην ομιλία σας, η Ελληνική ναυτιλία συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομία της χώρας προσφέροντας εισροή συναλλάγματος, θέσεις εργασίας και κύρος για την χώρα.

Είναι και δική μου πεποίθηση ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να επιδείξουν το μέγιστο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής. Παράλληλα όμως, βασική και σταθερή μας επιδίωξη πρέπει να είναι η άμεση δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας στη θάλασσα και στη στεριά και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που θα εξυπηρετεί πρωτίστως την αύξηση της απασχόλησης.

Τέλος, θα επιθυμούσα κι εγώ προσωπικά να εξάρω το κοινωνικό έργο της Ε.Ε.Ε. καθώς και την εθελοντική συνεισφορά της στον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 23/03/2019 - 13:08

Σαφή πολιτική θέση όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε το καθιερωμένο μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, μετά την σημερινή έπαρση της μεγάλης σημαίας στο κόκκινο φαναράκι στο Λιμάνι, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των αρχών και αρκετού κόσμου.

Ο Μητροπολίτης θύμισε μια ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καταλήγοντας στο 3ο άρθρο του Ελληνικού Συνtάγματος.

"Επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821, είπε, και τον λόγο έχουν εκείνοι που δημιούργησαν το θαύμα του 1821.

 Θα επαναλάβω τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Εμείς θέλουμε να αναστήσουμε μια πατρίδα που στο κεφάλι της θα έχει το Χριστό.

Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος."

Θυμίζουμε ότι το Αρθρο 3 του συντάγματος που επιχειρεί να αναθεωρήσει η σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνο αναφέρει τα εξής:

  1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Σημειώνεται ακόμα πως μάλλον ο δυνατός αέρας δεν θα επιτρέψει στην σημαία να παραμείνει υψωμένη μέχρι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, αλλά αυτό θα αποφασισθεί αρμοδίως.

eparsi_megalis_simaias_ston_kentriko_limenovrahiona_hioy_gia_epeteio_15is_martioy_1821