Συγκέντρωση στην Alphabank για τα "κόκκινα" δάνεια

Αύριο στις 12.30 μ.μ. με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ Χίου
Πέμ, 18/04/2019 - 14:55

Σε κινητοποίηση αύριο στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το κατάστημα της Alphabank της οδού Βλαστού και παρόδου Απλωταριάς καλεί η Ομοσπονδία Επαγγελατιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου για τα «κόκκινα» δάνεια, με αφορμή την περίπτωση του συμπολίτη, Γιάννη Παληού, το σπίτι του οποίου βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Σε συνέχεια των όσων αποφασίστηκαν μετά την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα και  θα επιδοθεί ψήφισμα στους Διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας ALPHA ενώ θα κληθούν όλοι οι Βουλευτές και τα Κόμματα να πάρουν θέση να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί.

«Ακόμα κι αν τους ψήφισαν, να εναντιωθούν, αναδεικνύοντας τα αιτήματα μας στη Βουλή», αναφέρει σε κείμενό της η Ομοσπονδία που καλεί στην αυριανή κινητοποίηση να δώσουν το παρών εκπρόσωποι φορέων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία αντιστεκόμενοι στην τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» και επισημαίνει ότι τα γραφεία της θα είναι ανοιχτά καθημερινά για να ακούσουν με εχεμύθεια, τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!» Η κατοικία είναι δικαίωμα!, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ.

Στο μεταξύ με αφορμή την κινητοποίηση που γίνεται συνεχίζονται οι υπογραφές κάτω από το παρακάτω ψήφισμα:

 

Με πάνω από 1300 υπογραφές, συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τον αγώνα!

 

Στήνουμε μπλόκο στις απειλές και τις απόπειρες κατάσχεσης της περιουσίας των νοικοκυριών από τους τραπεζίτες!

Με αφορμή την υπόθεση του συμπολίτη μας Γ. Παληού που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία από τις τραπεζικές κατασχέσεις.

Σήμερα ο Γιάννης αύριο 100.000 άλλοι όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα!

Καλούμε τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους συνολικά, τους άνεργους, όσους είτε βρίσκονται είτε δεν βρίσκονται στην ίδια θέση σε κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά το νόμο Κατσέλη, είναι πιο αποτελεσματικό, αφού στοχεύει στο να υποχρεώσει τους δανειολήπτες να πληρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του εισοδήματός τους στις τράπεζες: Ή εντάσσεσαι στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις που υπολογίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή αλλιώς, το σπίτι σου μπαίνει στον πλειστηριασμό.

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς!

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί «μπαταχτσήδων» ή «στρατηγικών κακοπληρωτών», στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες», που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν επιτρέπουμε με τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού, να μας απειλούν να λύσουμε εμείς το πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες, που δανειοδοτούσαν αδιακρίτως την περίοδο πριν από την κρίση. Ο αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

- Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.

- Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.

- Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Η πάλη όλων μας για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

Συγκεκριμένα και με βάση τα αιτήματά μας προχωράμε σε:

-     Επίδοση του ψηφίσματος στους διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας Alpha.

-     Συμβολικός αποκλεισμός της τράπεζας Alpha (κατάστημα προκυμαίας), την Παρασκευή 19/4/2019 - 11:30 – 12:30 με ενημέρωση και κάλεσμα για πολλαπλασιασμό των υπογραφών του ψηφίσματος από ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.

-     Καλούμε όλους τους Βουλευτές και τα Κόμματα να πάρουν θέση να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί. Ακόμα κι αν τους ψήφισαν, να πάνε κόντρα, αναδείκνύοντας τα αιτήματά μας στη Βουλή.

 

 

Σχετικά Άρθρα