Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Συν 94 κάδοι απορριμμάτων

Δευ, 22/06/2015 - 17:13

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης ενημερώνει ότι 94 από τους 160 κάδους απορριμμάτων που είχε παραγγείλει ο Δήμος Χίου έφθασαν, σήμερα.

 Οι κάδοι απορριμμάτων είναι χωρητικότητας 1100 λίτρων και οκτώ από αυτούς 660 λίτρων. Οι υπόλοιποι αναμένονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης από το Δήμο 34 ατόμων στην καθαριότητα (23 εργάτες, 8 οδηγοί και 3 μηχανοτεχνίτες).

 Οπως σημειώνει, στην προσπάθεια όλων μας να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή, καλό θα ήταν να θυμίσουμε στους δημότες ότι το Σάββατο και την Κυριακή δεν βγαίνουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου για αποκομιδή, εκτός ενός οχήματος, στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της πόλης. Γι’ αυτό, παρακαλούνται οι δημότες να προτιμούν να βγάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους την Κυριακή το βράδυ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ομιλία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης
Παρ, 29/05/2020 - 17:12

Η ικανότητα στην άσκηση διοίκησης και η δυνατότητα να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες, είναι τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, επεσήμανε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, κ. Καμίνη, σχετικά με την διαδικασία επιλογής των 32 διοικητών, ο κ. Μηταράκης τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μπορούν να σηκώσουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο».

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το ΚΙΝΑΛ με τον τρόπο που έχει ψηφίσει σε νομοσχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μάλλον τίθεται υπέρ των ΜΚΟ και όχι υπέρ της ελληνικής πολιτείας. Εμείς από τις 24 Μαρτίου συστήσαμε τη νομική οντότητα 32 υφισταμένων δομών με στόχο να αναλάβει η ελληνική πολιτεία τη διαχείρισή τους».

Μάλιστα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπενθύμισε στον κ. Καμίνη πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Αθηναίων είχε «υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να κάνουν το έργο του μεταναστευτικού στο Δήμο μέσω των οποίων προσέλαβε 190 μετακλητούς της επιλογής του” και κατέληξε ρωτώντας τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ: "Πάλι δεν είπατε τίποτα για το θέμα του ελέγχου των ΜΚΟ. Εσείς ως ΚΙΝΑΛ είστε υπέρ των ΜΚΟ ή θεωρείτε ότι οι ΜΚΟ πρέπει να διαχειριστούν τελικά το μεταναστευτικό;»

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής των προσώπων των 32 διοικητών ο κ. Μηταράκης τόνισε τα ακόλουθα: «Εφαρμόσαμε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος προέβλεπε μία τριμελή επιτροπή με έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δεχθήκαμε 750 αιτήσεις από ανοιχτή πλατφόρμα. Υπήρξε διαδικασία προεπιλογής από την Επιτροπή και φυσικά υπάρχει πρακτικό, φυσικά υπάρχει κατάταξη υποψηφίων και έγινε συνέντευξη των προεπιλεγέντων σε αυτή την κατάταξη ώστε να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα αυτών που προτάθηκαν. Έχουμε 23 με μεταπτυχιακούς τίτλους, κάποιοι με πολλαπλούς τίτλους, 3 με διδακτορικά. Όλοι γνώστες ξένων γλωσσών. Οι 8 με υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Δείτε τη δευτερολογία εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=8ekcKzkurtc&feature=emb_logo

kritiria_mas_i_ikanotita_dioikisis_kai_i_dynatotita_na_htisoyn_gefyres_me_tis_topikes_koinonies.