Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Συναντήσεις Δημάρχου με Διοικητές ΑΕΝ και Ναυτικού Σταθμού

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 18/09/2019 - 15:30

Όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με το Διοικητή της Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου Αντιπλοίαρχο (ΛΣ) κ. Γιάννη Μάργαρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πλήρως από το Διοικητή για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Έμφαση δόθηκε στο θέμα των υποδομών και του εξοπλισμού της Ακαδημίας καθώς και στο ζήτημα της πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτών. Ο Δήμαρχος τόνισε τη μείζονα σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης για την παρουσία ικανών στελεχών στο Ναυτικό Κλάδο, διαβεβαιώνοντας την υποστήριξη του Δήμου για τις δράσεις της Α.Ε.Ν.. Ο Διοικητής ευχαρίστησε το Δήμαρχο, εκφράζοντας την πίστη του στην αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία με το Δήμο.

Επίση το πρωί ο κ. Κάρμαντζης συναντήθηκε και  με το Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Χίου κ. Ηρακλή Ρεβίνθη. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Διοικητή για όλα τα θέματα που αφορούν στο Ναυτικό Σταθμό της Χίου, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα προσφέρει πάντοτε κάθε δυνατή αρωγή και αλληλεγγύη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό. Από την πλευρά του ο Διοικητής ευχαρίστησε το Δήμαρχο και επισφραγίστηκε η αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Χίου με το Πολεμικό Ναυτικό στο νησί μας.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019