Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Συναντήσεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Δήμαρχο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/11/2019 - 15:53

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Χίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου αλλά και το Δήμαρχο Χίου.

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν ενημερώνουν τα παρακάτω δελτία Τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο, αντιστοιχα:

"Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη είχε στις 10/11/2019 Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την αγροτική οικονομία των νησιών μας, με πρώτο σε προτεραιότητα το υδρευτικό-αρδευτικό πρόβλημα και την ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι. Επίσης τέθηκαν ζητήματα αξιοποίησης και προώθησης τοπικών προϊόντων, καθώς και της εκπαίδευσης νέων αγροτών σε σύγρονες μεθόδους καλλιεργειών.  . Τέλος, τέθηκε το θέμα ανάγκης ενίσχυσης σε πόρους του Προγράμματος Leader που υλοποιείται στα νησιά μας.

Ο κ. Μπουγδάνος πρόσφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ειδικό αναμνηστικό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου  για τα Ελευθέρια της Χίου 2019."

"Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στο Δημαρχείο Χίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του Υπουργού στο νησί. Σε αυτόν τον άξονα συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα που αφορούν την Χίο με κυρίαρχο το προσφυγικό. Συγχρόνως, τέθηκαν επί τάπητος και το θέμα του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, το θέμα της επαναλειτουργίας της Γεωργικής Σχολής αλλά και γενικότερα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων πρωτογενούς τομέα. Να σημειωθεί πως στη συνάντηση μετείχε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης από κοινού με στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. στη Χίο καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Ξενάκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης."

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
Κυρ, 05/04/2020 - 20:11
ΠΑΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση στις 7 Απρίλη 2020 στις 11:00πμ στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή ολιγομελούς αντιπροσωπείας του Σωματείου μας.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να πάρει μέτρα για τη δημόσια υγεία του λαού.  Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό είναι τραγικές και καταντάνε εγκληματικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, να σπάσουν τη σιωπή που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα. Να προστατέψουμε εμάς και τις οικογένειές μας διεκδικώντας μέτρα προστασίας στη δουλειά αλλά και να δυναμώσουμε τη φωνή μας για γενικότερα μέτρα προστασίας για τη υγεία του λαού.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Ατομικές συμβάσεις κλπ)
  • Άμεση προμήθεια ΜΑΠ – Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ, όπου υπάρχουν, εξοπλισμού εργαστηρίων και  προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό η ΠΦΥ, της οποίας ο ρόλος θα πρέπει να γίνει ουσιαστικότερος ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας!!!

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!