Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Συναντήσεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Δήμαρχο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/11/2019 - 15:53

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Χίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου αλλά και το Δήμαρχο Χίου.

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν ενημερώνουν τα παρακάτω δελτία Τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο, αντιστοιχα:

"Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη είχε στις 10/11/2019 Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την αγροτική οικονομία των νησιών μας, με πρώτο σε προτεραιότητα το υδρευτικό-αρδευτικό πρόβλημα και την ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι. Επίσης τέθηκαν ζητήματα αξιοποίησης και προώθησης τοπικών προϊόντων, καθώς και της εκπαίδευσης νέων αγροτών σε σύγρονες μεθόδους καλλιεργειών.  . Τέλος, τέθηκε το θέμα ανάγκης ενίσχυσης σε πόρους του Προγράμματος Leader που υλοποιείται στα νησιά μας.

Ο κ. Μπουγδάνος πρόσφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ειδικό αναμνηστικό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου  για τα Ελευθέρια της Χίου 2019."

"Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στο Δημαρχείο Χίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του Υπουργού στο νησί. Σε αυτόν τον άξονα συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα που αφορούν την Χίο με κυρίαρχο το προσφυγικό. Συγχρόνως, τέθηκαν επί τάπητος και το θέμα του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, το θέμα της επαναλειτουργίας της Γεωργικής Σχολής αλλά και γενικότερα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων πρωτογενούς τομέα. Να σημειωθεί πως στη συνάντηση μετείχε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης από κοινού με στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. στη Χίο καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Ξενάκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης."

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.