Συνάντηση Μουτζούρη με το νέο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιγαίου

Τρί, 03/03/2026 - 15:47

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Μιχάλη Σεληνιωτάκη, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κώστα Αρώνη και Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τον συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιδίως ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στον Υποστράτηγο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, επισημαίνοντας τη σημασία της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σεληνιωτάκης εξέφρασε τη βούλησή του για αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε την κοινή δέσμευση για ενίσχυση της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Οργάνου.

Σχετικά Άρθρα