Συνεδρίαση με διμηνίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κόπηκε πρόστιμο από εργολάβο στο Σχολείο Καλλιμασιάς
Τετ, 06/05/2015 - 22:29

Σε χαλαρούς ρυθμούς, κινήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της  Τετάρτης,  με θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα  και τρόπους βελτίωσης της. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 24 εργατών καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις, καθώς και 20 ατόμων για προφύλαξη, επίσης με δίμηνες συμβάσεις.

Και στις δυο αυτές κατηγορίες προσλήψεων δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις στον Δήμο Χίου.

Τόσο ο Γιώργος Μπελέγρης Αντιδήμαρχος καθαριότητας , όσο και ο Γιώργος Ζώας από την Πολιτική Προστασία, τόνισαν ότι είναι απαραίτητες αυτές οι προσλήψεις για να μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει.

Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης , συμφώνησε μεν με αυτές τις προσλήψεις, δεν έχασε όμως την ευκαιρία να θυμίσει στην δημοτική αρχή ότι είχε αναφερθεί αρκετά νωρίς στο πρόβλημα που θα παρουσιάζονταν αλλά πάντα η άποψη του αντιμετωπίζονταν ως αντιπολιτευτική.

Η Ερμιόνη Φρεζούλη ψήφισε λευκό , καθώς δεν διευκρινίζονταν τα κριτήρια των προσλήψεων.

 Στο μεταξύ το πόσο των 11.000 ευρώ ως πρόστιμο- ρήτρα για καθυστέρηση στο έργο βελτίωσης του Γυμνάσιου- Λυκείου Καλλιμασιάς, επέβαλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην ανάδοχη εταιρεία, με αποτέλεσμα αυτή να καταθέσει ένσταση και το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και το πρόστιμο διαγράφηκε.   

Ο Δικηγόρος της εταιρείας Κώστας Παρθενίδης,  έκανε λόγο για μικρή χρονική καθυστέρηση που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν οφείλονταν αποκλειστικά στην εταιρεία, που καθυστέρησε μεν αλλά μετά από σύσταση του Γυμνασιάρχη .

Το Δ.Σ , πήρε πίσω το πρόστιμο, αλλά μέσα από την τοποθέτηση του προϊσταμένου της Τ.Υ Λευτέρη Παπαλάνη που αναφέρθηκε στους λόγους επιβολής, αναδείχθηκαν θέματα, όπως για παράδειγμα η στέγαση και λειτουργία του Σχολείου από τον Σεπτέμβριο  του 2014 ενώ η παραλαβή του έργου έγινε τον Απρίλη του 2015.

Μάλιστα στο εν λόγω κτίριο , λόγο κακοτεχνιών, όπως ειπώθηκε, πλημμύρισαν υπόγεια, που μετά τις επισημάνσεις αποκαταστάθηκαν.

Για πρωτόγνωρο πρόστιμο έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρος Λαμπρινούδης,  συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η ΤΥ έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά στην επιβολή προστίμων .

Στην συνεδρίαση επίσης ζητήθηκε από την Ερμιόνη Φρεζούλη η πραγματοποίηση μιας θεματικής συνεδρίασης,  για καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, έτσι ώστε να διευκρινιστεί η πολιτική της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και από τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη μια εκτενής ενημέρωση για τα έργα του ΕΣΠΑ. Και για τις δυο περιπτώσεις ο Μανώλης Βουρνούς ήταν θετικός χωρίς όμως να καθορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα