Συν/χοι ΕΦΚΑ και Σύλλογος Γυναικών στην απεργία

Τρί, 15/06/2021 - 16:24

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συν/χων ΕΦΚΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του Δημαρχείου αύριο 16 Ιουνίου στις 10.30 π.μ.

Οπως σημειώνει, "πρέπει να βρει το τη θέση του στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα που γυρίζει την κοινωνία πίσω στον μεσαίωνα, καταργώντας τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, την συλλογική διεκδίκηση και ποινικοποιεί τους αγώνες. Θέλοντας να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και νέο χτύπημα σε μισθούς και συντάξεις."

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών που αναφέρει:

"Ο Σύλλογος γυναικών Χίου καλεί όλες τις γυναίκες του μόχθου να δώσουμε νέο μαζικό μαχητικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που ισοπεδώνει ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Eάν αφήσουμε να εφαρμοστεί θα διαλύσει τις ζωές μας, την οικογενειακή μας ισορροπία,την σχέση με τα παιδιά μας ,αφού καταργεί κάθε έννοια των δικαιωμάτων που υποκριτικά υποστηρίζουν ότι φέρνει.Αυτό που φέρνει είναι τα ευέλικτα και εξαντλητικά ωράρια, την απλήρωτη εργασία,την διεύρυνση της ανεργίας,την κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικότητας και υπεράσπισης της εργασίας από τα σωματεία και τα επιπλέον εμπόδια στην απεργία."

 

Σχετικά Άρθρα