ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Καμία ανοχή στις φασιστικές συμμορίες

Δευ, 04/10/2021 - 17:19

Με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη Χίο έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με ανησυχία και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, να επανεμφανίζονται ακροδεξιές παρακρατικές φασιστικές συμμορίες και να απειλούν την κοινωνική ειρήνη.

Ομάδες ακροδεξιών με μαχαίρια και ξύλα εισχωρούν σε σχολεία, τα μετατρέπουν σε ορμητήρια, και επιχειρούν δολοφονικές επιθέσεις σε παιδιά, γονείς, και αντιφασίστες δημοκράτες πολίτες.
Νεοναζιστικές εγκληματικές συμμορίες στήνουν ξανά τάγματα εφόδου σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και χτυπούν θανάσιμα δημοκράτες ανθρώπους, πολιτικές νεολαίες, και αντιφασιστικές φιλειρηνικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ανοχή. Ανασύρει το ανιστόρητο και αποπροσανατολιστικό αφήγημα των δύο άκρων, με αποτέλεσμα να ξεπλένει και να δίνει έδαφος στη ναζιστική βία και τις ακροδεξιές παρακρατικές μεθοδεύσεις.

Δεν υπάρχουν δύο άκρα, υπάρχει μία πλευρά, είναι αυτή η πλευρά η οποία έχει όπλα, τσεκούρια, μαχαίρια, φασισμό, μίσος, δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πολίτες και κοινωνικές ομάδες.

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, αλλά ο χρυσαυγιτισμός κυκλοφορεί ελεύθερος και απειλεί την ομαλότητα.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει απροθυμία και αδράνεια. Πολλές φορές σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα χαϊδεύει τα αυτιά των ακροδεξιών, τοποθετεί ακραία στελέχη της σε κρίσιμα υπουργεία, και απέναντι σε φαινόμενα φασιστικής βίας επιλέγει ή να κάνει πως δεν βλέπει, ή να κρατά ίσες αποστάσεις με αποτέλεσμα ο νεοναζισμός να κερδίζει έδαφος.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούμε σε δημοκρατική επαγρύπνηση, όλος ο δημοκρατικός κόσμος, κόμματα, φορείς, οργανώσεις, δημοκράτες πολίτες, όλοι μαζί με την στάση μας και με την δράση μας να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι ξανά ο φασισμός, να μην επιστρέψουμε στο 2013, να μην έχουμε πάλι νεκρό όπως τότε που οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον δημοκράτη καλλιτέχνη Παύλο Φύσσα.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πιθανόν να θέλει να κρύψει τις κυβερνητικές του αποτυχίες πίσω από τις εντάσεις, τον φόβο, και τον κοινωνικό διχασμό. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με όλες μας τις δυνάμεις θα υπερασπιστούμε την δημοκρατία, την συνταγματική νομιμότητα, τα δικαιώματα, και την κοινωνική ειρήνη».

Σχετικά Άρθρα