ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ρυθμίσεις χρεών, στήριξη στους Ελεύθερους Επαγγελματίες, Προστασία πρώτης κατοικίας.

Σάβ, 10/06/2023 - 06:40

«Η Νέα Δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της, εφάρμοσε πολιτική φορολογικής λεηλασίας της μεσαίας τάξης, άφησε αβοήθητους τους ελεύθερους επαγγελματίες να εγκλωβίζονται στα συσσωρευμένα χρέη, και ρευστοποιεί την ακίνητη περιουσία με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χίου σημειώνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει στο πρόγραμμα του συγκεκριμένες θέσεις για την υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απειλούνται με λουκέτο, και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης, και της επαγγελματικής στέγης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Δεσμεύεται ότι θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με διαγραφή χρέους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν την ρύθμιση του 2019.

Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα και εισοδήματα.

Προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης, και της επαγγελματικής στέγης.

Ανακατεύθυνση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο να ενισχυθούν δράσεις ανάπτυξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ενεργειακή Αναβάθμιση για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσει και αυτοαπασχολούμενους.

Ενεργοποίηση της αναπτυξιακής τράπεζας και του ταμείου μικροπιστώσεων: διεύρυνση κενού χρηματοδότησης και διεύρυνση ωφελούμενων επιχειρήσεων, βελτίωση όρων δανειοδότησης και στόχευσης των εργαλείων.

Δημιουργία ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού που θα χρησιμοποιείται για τις πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, προμηθευτών, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή επιχείρηση.

Χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ.

Ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους των ΜμΕ, εξειδικευμένο σχέδιο πράσινης μετάβασης, υλοποίηση δράσεων ψηφιακής μετάβασης στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης του κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στο πρόγραμμα του πολιτικές και ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη και θα υποστηρίξουν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την μικρομεσαία επιχείρηση. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβερνητικής πρότασης για να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα