Σύσκεψη για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Δευ, 10/10/2022 - 06:34

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, σύσκεψη από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, για την οργάνωση της γενικής απεργίας την Τετάρτη 9/11/22.

Συγκεκριμένα, πήραν μέρος εκπρόσωποι από: το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, τον ΣΕΣΝΟΧ, το ΕΚΑΒ, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα της ακρίβειας στο ρεύμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τον απεργοκτόνο και βαθιά αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη καθώς και για την κλιμάκωση του αγώνα με επίκεντρο τις ελλείψεις στην Υγείας στο νησί.

Στη σύσκεψη διαμορφώθηκε κοινό πλαίσιο πάλης με αιτήματα που εκφράζουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Επίσης, μπήκε αγωνιστικό πρόγραμμα παρέμβασης στους εργασιακούς χώρους με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Πέμπτη 13/10/22, στις 12.00.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 11/10/22, στις 12.00, στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Σχετικά Άρθρα