Σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Περιφερειάρχη για το προσφυγικό

Δευ, 09/03/2020 - 13:09

 

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση και καθαρά από... τύχη ενημερωθήκαμε για σύσκεψη, με αντικείμενο το προσφυγικό - μεταναστευτικό,  που είναι σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, στο Δημαρχείο της Χίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Στη σύσκεψη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, συμμετέχουν επίσης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Υγείας και Πρόνοιας. Παντελής Βρουλής και Τουρισμού, Νίκος Νύκτας, οι οποίοι δεν θέλησαν πριν την έναρξή της να προβούν σε καμία δήλωση (προσδοκούμε ενημέρωση για το αποτέλεσμα).

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση επιμένει και πιέζει στην κατεύθυνση δημιουργίας κλειστών κέντρων στα νησιά, ενώ αυτήν την περίοδο στα ήδη γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά με τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού, έχει προστεθεί η "καυτή πατάτα", την οποία κρατούν λιμενικοί και αστυνομικοί, που αφορά τα 1.200 άτομα που έχουν περάσει παράνομα σε Χίο,  Λέσβο και Σάμο από την 1η του Μάρτη, μιας και βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης, σε ακατάλληλους χώρους. Θυμίζουμε ότι στη Χίο έχουμε 300 περίπου άτομα, μοιρασμένα στο λιμάνι και στο δημοτικό κτήριο της οδού Λάδης.. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους 120 που ζουν σε 4 λεωφορεία στο λιμάνι υπάρχουν μόνο 2 χημικές τουαλέτες, ενώ και στο κτήριο της Λάδης οι συνθήκες σε κλειστό χώρο, είναι επίσης απαράδεκτες, όπως είπε το πρωί και στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο Β. Αιγαίο, Γιάννης Αραμπατζής, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Σχετικά Άρθρα