Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Τα δύσκολα πέρασαν για να θωρακιστεί το λιμάνι των Λημνιών

Εκτιμά ο Μ. Μπελέγρης μετά την έγκριση από την επιτροπή τουριστικών λιμένων των απαραίτητων τροποποιήσεων
Τετ, 13/07/2016 - 14:33

Τα δύσκολα έχουν τελειώσει για τα συμπληρωματικά έργα που πρέπει να γίνουν στο τουριστικό λιμάνι των Λημνιών, εκτιμά ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία ενέκρινε την τροποποίηση χωροθέτησης για να γίνει η θωράκιση στους εξωτερικούς λιμενοβραχίονες του λιμανιού, ώστε να μην βάλετε από τους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, καθώς και τους νέους συντελεστές δόμησης, προκειμένου στη χερσαία ζώνη να κατασκευαστεί χώρος για ρεσεψιόν, τουαλέτες και χώρος για λοιπές δραστηριότητες.

Ο Μιχάλης Μπελέγρης δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, που επιτέλους μετά από δύο χρόνια ( Οκτώβριο του 2014  ξεκίνησαν οι προσπάθειες) τελικά η επιτροπή (η οποία άργησε να συσταθεί μετά τις εκλογές και μόλις στις αρχές του Γενάρη συνεδρίασε για 1η φορά), έλαβε τις αποφάσεις που χρειάζονταν για να μπορέσουν τώρα να ξεκινήσουν οι μελέτες των έργων και να αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή τους.

«Η 11μελής επιτροπή κατάλαβε την σημασία της συγκεκριμένης υποδομής για την ανάπτυξη της δυτικής Χίου, τις δυνατότητες σύνδεσης με τις Σποράδες κ.λ.π. και με δεδομένη την συμβολή της Δ/ντριας τουριστικών λιμένων κας Μαρκάτου, που ήταν και στα εγκαίνια του καταφυγίου, εγκρίθηκαν αυτά που τους ζητήσαμε και μάλιστα μας ζήτησαν συγνώμη για την καθυστέρηση», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Λ.Τ.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια είναι η έγκριση των τροποποιημένων περιβαλλοντικών όρων  από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η εκπόνηση των κατασκευαστικών μελετών και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, που μπορεί κατά τον κ. Μπελέγρη να γίνει είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Leader Αλιείας, ή ακόμη και από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου ή με δανεισμό.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να διακινδυνέψει πρόβλεψη για το πότε θα είναι έτοιμο προς κατασκευή το έργο, με δεδομένη την προϊστορία του.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 21:46

Από τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό πήραμε την παρακάτω επιστολή: 

Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ .