Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Τα... (μπά)ζα μου αργά

Οι δύο προτάσεις του δήμου Χίου για αδειοδότηση χώρων... κόλλησαν στη Δ/νση Δασών
Τρί, 23/04/2019 - 15:15

 

Από το 2014 ο Δήμος προσπαθεί να αδειοδοτήσει δύο χώρους για την εναπόθεση και επεξεργασία μπαζών κι ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Τα κατάφερε όμως ιδιώτης και όπως ενημέρωσε πρόσφατα η ΑΝΑΚΕΜ (Ανακύκλωση Κεντρικής Μακεδονίας) η οποία συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο ιδιώτη σε εκείνην θα καταλήγουν τα μπάζα της Χίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει άδεια εκσκαφής ή επισκευής ακινήτου, υποχρεούται να μεταφέρει τα αδρανή υλικά στον αδειοδοτημένο χώρο, καταβάλλοντας και το σχετικό τίμημα.

Συζητώντας για μια ακόμη φορά το θέμα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Μπελέγρη, επεσήμανε ότι οι προτάσεις τους για το Θόλος (για την κάλυψη της ΒΑ Χίου) και στο Θολοποτάμι (για το υπόλοιπο τμήμα του νησιού) βρίσκονται στο στάδιο που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες (αφού χαρακτηρίστηκαν οι περιοχές) και αναμένεται από τη Δ/νση Δασών η εξέτασή τους και η κατάθεση των όποιων παρατηρήσεων υπάρξουν.

Πότε θα γίνει αυτό, ήταν το αμέσως επόμενο ερώτημα για να έρθει η απάντηση από τον αντιδήμαρχο ότι δε διακινδυνεύει να κάνει πρόβλεψη με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία επικαλείται ως επιχείρημα για τις καθυστερήσεις την έλλειψη προσωπικού.

Πάντως κατά την προσωπική άποψη του κου Μπελέγρη ακόμα κι αν αδειοδοτηθούν οι χώροι ο δήμος θα πρέπει να αναθέσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες μονάδες απαιτούν επιπλέον προσωπικό που δε διαθέτουν στην παρούσα φάση, εξοπλισμό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της "Συμμαχίας αξιών"
Σάβ, 22/02/2020 - 19:51

Χτες, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο, εξέδωσε μία ιστορική απόφαση. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους και εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, αποτύπωσαν ομόφωνα την θέση του Δήμου να είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στην επίταξη, στην νέα υπερδομή και στην συνέχιση λειτουργίας της ΒΙΑΛ.

Την ιστορική αυτήν στιγμή δεν σεβάστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παύλος Καλογεράκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Ξενάκης.

Μετά την ψηφοφορία και την λήξη της συνεδρίασης, που κατέγραψαν οι κάμερες, επανήλθαν μόνοι τους, για «να συμπληρώσουν τα πρακτικά». Έτσι διεξήγαν μεταξύ τους (!) την συνέχιση της ψηφοφορίας, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ρωτάει αν υπάρχουν λευκές ψήφοι και τον κ. Ξενάκη να απαντάει ότι ο ίδιος ψηφίζει λευκό. Παρωδία και τραγέλαφος! Ο ίδιος Πρόεδρος που διαπίστωσε την ομοφωνία και έληξε την συνεδρίαση και ο Αντιδήμαρχος που δεν διατύπωσε την διαφωνία του επί της ομοφωνίας, επανήλθαν αφότου έφυγαν όλοι για να μεταβάλουν μία ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι παραπάνω συμπεριφορές, εκτός πολλών άλλων, συνιστούν βαρύτατο θεσμικό ατόπημα, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκ της θέσεως του όφειλε να διαφυλάξει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της τήρησης των διαδικασιών του, αλλά και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, που παραβίασε μαζί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα και οι δύο ανέχτηκαν συγγενικά πρόσωπα του κ. Ξενάκη, να καθυβρίζουν και να προπηλακίζουν τους παρισταμένους, εμβρόντητους δημοσιογράφους, που προς τιμήν τους ανέδειξαν το θέμα.

Επιτέλους, ο Δήμαρχος και η παράταξη του ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις και κυρώσεις. Διαφορετικά θα πρόκειται για ξεκάθαρη συγκάλυψη.