Χίος, Δευτέρα 27 Μαΐου

Τα... (μπά)ζα μου αργά

Οι δύο προτάσεις του δήμου Χίου για αδειοδότηση χώρων... κόλλησαν στη Δ/νση Δασών
Τρί, 23/04/2019 - 15:15

 

Από το 2014 ο Δήμος προσπαθεί να αδειοδοτήσει δύο χώρους για την εναπόθεση και επεξεργασία μπαζών κι ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Τα κατάφερε όμως ιδιώτης και όπως ενημέρωσε πρόσφατα η ΑΝΑΚΕΜ (Ανακύκλωση Κεντρικής Μακεδονίας) η οποία συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο ιδιώτη σε εκείνην θα καταλήγουν τα μπάζα της Χίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει άδεια εκσκαφής ή επισκευής ακινήτου, υποχρεούται να μεταφέρει τα αδρανή υλικά στον αδειοδοτημένο χώρο, καταβάλλοντας και το σχετικό τίμημα.

Συζητώντας για μια ακόμη φορά το θέμα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Μπελέγρη, επεσήμανε ότι οι προτάσεις τους για το Θόλος (για την κάλυψη της ΒΑ Χίου) και στο Θολοποτάμι (για το υπόλοιπο τμήμα του νησιού) βρίσκονται στο στάδιο που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες (αφού χαρακτηρίστηκαν οι περιοχές) και αναμένεται από τη Δ/νση Δασών η εξέτασή τους και η κατάθεση των όποιων παρατηρήσεων υπάρξουν.

Πότε θα γίνει αυτό, ήταν το αμέσως επόμενο ερώτημα για να έρθει η απάντηση από τον αντιδήμαρχο ότι δε διακινδυνεύει να κάνει πρόβλεψη με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία επικαλείται ως επιχείρημα για τις καθυστερήσεις την έλλειψη προσωπικού.

Πάντως κατά την προσωπική άποψη του κου Μπελέγρη ακόμα κι αν αδειοδοτηθούν οι χώροι ο δήμος θα πρέπει να αναθέσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες μονάδες απαιτούν επιπλέον προσωπικό που δε διαθέτουν στην παρούσα φάση, εξοπλισμό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/05/2019 - 03:18

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο κόσμος αποδοκίμασε την οικονομική πολιτική του κ. Τσίπρα

O κόσμος συνολικά αποδοκίμασε την οικονομική πολιτική του κ. Τσίπρα, ο οποίος από «μάγος» που θα έδινε λύσεις σε όλα το 2015, εξελίχθηκε σε έναν μνημονιακό πρωθυπουργό, ο οποίος επέστρεψε τη χώρα και το 2015 και το 2016 στην ύφεση, επέλεξε μια πολιτική υπερπλεονασμάτων που διέλυσε τη μεσαία τάξη, η οποία ήδη είχε περάσει δύσκολα χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι μία ξεκάθαρη επιδοκιμασία της "συμφωνίας αλήθειας" του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες

Το αποτέλεσμα είναι μία ξεκάθαρη επιδοκιμασία της "συμφωνίας αλήθειας" του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες και ξεκάθαρα έχει πει τις θέσεις του. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που τελικά όπως φάνηκε δεν είχε ανταπόκριση στον λαό, όπως και η επιδοματική του πολιτική.

to_apotelesma_einai_mia_xekathari_epidokimasia_tis_symfonias_alitheias_toy_kyriakoy_mitsotaki