Τέλος Γενάρη δημοπρατείται η επέκταση της οδού Χρήστου

Στόχος να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου μετά την άνοιξη του '21 δηλώνει ο Δήμαρχος
Παρ, 27/11/2020 - 15:20

Μπορεί να είναι μείζονος σημασίας οι ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από το Δήμαρχο και αφορούν το χρονοδιάγραμμα για το κύριο έργο επέκτασης του αεροδρομίου, την ευθύνη του οποίου έχει η Δ/νση Υποδομών του υπουργείου, ωστόσο σημαντικά είναι και τα δύο συνοδά έργα που αφορούν τους οδικούς άξονες δυτικά και ανατολικά του αεροδρομίου τα οποία έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ο Δήμος Χίου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αντίστοιχα.

Για το πρώτο, εκείνο της επέκτασης της οδού Χρήστου με έξοδο στην Αεροπόρου Ροδοκανάκη, ρωτήθηκε ραδιοφωνικα ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης και απάντησε ότι τα τεχνικά δελτία του έργου ολοκληρώνονται το Δεκέμβρη, εκτιμά πως τέλος Ιανουαρίου θα γίνει η δημοπράτησή του, και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες  μετά την άνοιξη.

“Καταφέραμε να ζωντανέψαμε το έργο, μετά την έκπτωση του αναδόχου, τρέξαμε ξαναβρήκαμε χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί ξανά. Προσπαθούμε να γίνουν όλα με τις διαδικασίες που πρέπει ώστε όταν ξεκινήσει να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα